“Csak tettem, amit tennem kellett” – Kjaer

Szerző: Fan Gusto


Simon Kjaer, az AC Milan dán középhátvédje hazája európa-bajnoki szerepléséről és a pályán összeeső Christian Eriksennel történtekről is beszélt a Corriere Della Serának.

“Nem vagyok hős, csak gondolkodás nélkül tettem, amit tennem kellett, ahogy bárki más is cselekedett volna” – kezdte mondandóját a dán válogatott csapatkapitánya.

Mint ismert, a nyári labdarúgó-Eb B csoportjának nyitányán, a Dánia-Finnország találkozó 42. percében a dán együttes klasszisa, az Inter olasz bajnok középpályása, Christian Eriksen magatehetetlenül összeesett a pályán. A dánok csapatkapitánya és Eriksen jó barátja, Kjaer volt az, aki lélekjelenlétével és gyors reagálásával nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Eriksen még ma is köztünk legyen. A labdarúgó felesége közben a pálya szélére ért, akit helyszíni beszámolók alapján Simon Kjaer és a kapus Kasper Schmeichel próbált nyugtatni.

“Történelmi nap volt az minden dán honfitársunk számára, hiszen nemzeti csapatunk első mérkőzését játszotta a kontinenstornán, ráadásul hazai pályán. Aztán viszont történt, ami történt… Tiszta maradt a fejem, mint mindegyik csapattársamnak. Csapatmunka volt, amit ugyanúgy megtettünk volna, ha egy ellenféllel történik hasonló.”– tette hozzá Kjaer.

“Ez minden. Az egyetlen dolog, ami számít, az, hogy Christian most már jól van. Ez az egyetlen fontos dolog. Az ösztöneim vezéreltek, automatikusan cselekedtem. Ez volt az első ilyen tapasztalatom, de nagyon remélem, hogy egyben az utolsó is.– zárta gondolatait az emberségből is jelesre vizsgázó labdarúgó.