Romero, Demiral, Locatelli – transzferkeringőt indíthat meg a bergamói hátvéd

Szerző: Benedicto


Bár az Eb-nek már vége, a bajnoki rajtig pedig majd’ egy hónap van hátra, az élet természetesen most sem áll meg a futballvilágban.

A nyári mercato eddig a szokottnál talán valamivel csendesebben csordogált, ami egyszerre köszönhető a koronavírus okozta gazdasági nehézségeknek és a nyári Európa-bajnokságnak is.

A következő hetekben viszont bőven várható lesz mozgás a kluboknál, és nagyon úgy néz ki, hogy hamarosan megindulhat egy komolyabb transzferkeringő.

A keringő első lépése Cristian Romero klubváltása lehet. Romero az elmúlt években a liga egyik legjobb védőjévé nőtte ki magát az Atalanta szerelésében, így nem meglepő, hogy megnőtt felé az érdeklődés.

A korábban a Juventus által is birtokolt Romero legkomolyabb kérője a Tottenham, ahová éppen az a Fabio Paratici vinné el őt, aki néhány éve az eladását intézte a Juve sportigazgatójaként.

Romero vételára most akár 50-60 millió körül is lehet, legalábbis a bergamóiak nagyjából ennyit szeretnének kapni kiválóságukért, a Spurs pedig a hírek szerint hajlandó lehet megadni ezt az összeget.

Ha az üzletet nyélbe ütik, az mások sorsára is hatással lehet. Az Atalantának szüksége lesz egy utódra Romero helyén, erre a célra pedig ismét a Juventustól igazolnának: Merih Demiral lehet a kék-feketék új hátvédje.

Demiral bár ígéretesen kezdte torinói karrierjét, nem tudta beverekedni magát a csapatba, és az elmúlt idényben több hiba is becsúszott a játékába. A török középhátvéd számára az Eb-szereplés is borzalmasan sikerült, hiszen a törökök hamar kiestek, ő pedig öngólt szerzett az olaszok elleni nyitómeccsen.

A tehetsége viszont vitathatatlan, de a Bonucci, Chiellini, de Ligt hármas mellett várhatóan jövőre sem kapna sokkal több szerepet, mint az idén, amikor összesen 24 meccs jutott neki, többnyire csereként. A több játéklehetőségre vágyó Demiral az Atalantánál megkaphatja a szükséges perceket, a Juventusnak pedig nagy segítséget jelenthetne az a nagyjából 25-30 milliós összeg, amit negyedik számú középhátvédjük értékesítéséből remélhetnek.

A befolyó összegnek pedig meg is lenne a helye, egy részét a Sassuolo bankszámlájára utalná tovább a Bianconeri, akik régóta szeretnék lezárni a Manuel Locatelli megszerzéséért folytatott tárgyalásokat. A kispadra visszatérő Allegri által is nagyon kedvelt, valamint az Eb-n is remeklő Locatelli korábban már egyértelművé tette, hogy nyáron elhagyja a zöld-feketéket, így jelenleg már csak a hová lehet a kérdéses.

Locatelli kegyeiért eddig 30 milliós ajánlatokkal támadott a Juve, a Sassuolo viszont 40 alatt nem engedné el egyik legjobbját. Ezt az összeget az Arsenal a hírek szerint boldogan kifizetné, maga Locatelli viszont a Juventushoz szeretne igazolni.

Szinte biztosak lehetünk benne, hogy a 10 milliós differenciára talál majd megoldást a két csapat – ehhez pedig jól jöhet a Demiral eladásából befolyó pénz is.