Mancini: “Csodálatos Olaszország!”

Szerző: Benedicto


1-1-es döntetlen után, 11-esekkel győzte le Angliát a Wembley-ben, így felült Európa trónjára Roberto Mancini olasz válogatottja.

Az örömittas szakember természetesen boldogan nyilatkozott, a lefújás után pedig emlékezetes pillanat volt, amikot könnyek között ölelgette segítőjét, Gianluca Viallit.

“Hihetetlen volt belegondolni, hogy megtörténhet, de a srácok csodálatosak voltak. Nincsenek szavaim rájuk, ez egy fantasztikus csapat.

“Nem volt könnyű meccs, sőt, nagyon nehézzé vált, de végül uralni tudtuk a játékot. A büntetőknél persze egy kis szerencsére is szükség van, sajnálom az angolokat.”

“A csapat rengeteget fejlődött, de azt hiszem, még mindig képesek vagyunk fejlődni. Az örömünk minden olasz ember öröme, tényleg nincsenek szavaim ezekre a srácokra.”

Mancini és Vialli számára azért is lehetett különlegesen érzelmes ez a győzelem, mert 1992-ben éppen a Wembley-ben bukták el a BEK döntőjét a Sampdoria színeiben a Barcelona ellen.

“A miénk egy olyan barátság, amely túlmutat mindenen, mert az a Sampdoria és túlmutatott mindenen. Ma a kör bezárult, de el kell hogy mondjam, hogy a srácaink csodálatosak voltak.”