Mancini: “Megérdemeltük a győzelmet”

Szerző: Benedicto


Nagyszerű meccset játsszva teljesen megérdemelten verte meg Belgiumot Olaszország – a győzelem jogosságát Roberto Mancini szerint sem lehet vitatni.

A szövetségi kapitány a 2-1-es diadal után elégedetten nyilatkozott a RAI Sport-nak, egyben már a spanyolok elleni elődöntőre is kitekintett.

Megérdemeltük a győzelmet. A srácok rendkívüliek voltak, és bár az utolsó 10 percben egyértelműen szenvedtünk, mivel nagyon fáradtak voltunk, viszont korábban több gólt is szerezhettünk volna.”

“Nem láttam 25 perc küzdelmet az elején. Nyílt játék volt, mindkét oldalon voltak lehetőségek. Csak az utolsó 10 percben küzdöttünk, amikor Belgium elkezdett hosszú labdákkal játszani.”

Az elődöntőt kedd este vívja majd meg Olaszország a Wembley-ben Spanyolország ellen. A hispánok mindkét egyenes kieséses meccsükön hosszabbításra kényszerültek.

“Nem volt minimális célkitűzésünk a torna előtt, csak a legjobbunkat szerettük volna nyújtani. Két meccs van még hátra, meglátjuk, mi fog történni.”

“Most kiélvezzük ezt a győzelmet, aztán majd gondolhatunk Spanyolországra. Gratulálok a srácoknak, nagyszerű munkát végeztek.”

Mancini együttese ezzel már 32 meccs óta veretlen, amivel tovább írja saját korábbi rekordját, sőt, az abszolút világrekord sincs már messze: a brazil válogatott 1993 és 1996, a spanyol nemzeti tizenegy pedig 2007 és 2009 között maradt egyaránt 35 meccsen keresztül veretlen.