Az olasz válogatott nem felejtette el, hogyan kell védekezni – Belgium-Olaszország 1-2, játékosértékelések

Szerző: scribacchino


Gianluigi Donnarumma 8 – Nagyszerű teljesítmény a Paris Saint-Germain újdonsült kapusától. Nagyon jól tette a dolgát a belga helyzeteknél, több egykezes védést is bemutatott a mérkőzés során. 22 éves kora ellenére veterán portás benyomását keltette, amikor csapatának a végén a legnagyobb szüksége volt rá. Nyugodt, összeszedett, mégis szenvedélyes és rettenthetetlen.

Giovanni Di Lorenzo 6 – Nem követett el túl sok hibát, de nem is játszott igazán meggyőzően. Feleslegesen buktatta Dokut a tizenhatoson belül, és néha nagyon meggyűlt a baja a belga szélsővel. Nagy területeket hagyott maga mögött.

Leonardo Bonucci 7 – A Juventus védője majdnem megszerezte a vezetést csapatának, de les címén érvénytelenítették a találatát. Folyamatosan irányította a csapatot a védelem szívéből Chiellinivel együtt.

Giorgio Chiellini 7 – Olaszország nagyon stabil volt hátul a meccs nagy részében, Belgium pedig rendesen megdolgoztatta a védelmet, a veterán kapitány azonban sikeresen megbirkózott Lukakuval és társaival. Lelkesedése mindenkire átragadt, minden percét élvezte a rangadónak.

Leonardo Spinazzola 7,5 – Szívszorító módon ért véget a torna a bal-bekk számára. Folyamatosan segítette a támadásokat, és nagyot mentett Lukaku helyzeténél, amelynek köszönhetően a csapat megőrizte az előnyét, és meg tudta nyerni a mérkőzést. (Emerson Palmieri 6.5 – A Chelsea bal-bekkje a meccs utolsó 15 percére jött be, és segített a védelem stabilitásának megőrzésében).

Nicolò Barella 7,5 – A szorgos középpályás rengeteget futott, és nem csak nagyot küzdött, de remek technikai képességeit is megcsillogtatta a vezető gól megszerzésénél. Sokat tett a csapatért, amelynek még mindig alappillére.

Jorginho 7,5 – A brazil születésű kreatív középpályás továbbra is lendületet hoz az Azzurri játékába, remekül egészíti ki Verrattit és Barellát a középpályán.

Marco Verratti 7,5 – A korán bekapott sárga sem fékezte meg a játékost, ugyanolyan intenzitással és eltökéltséggel harcolt tovább. Ismét megmutatta valódi képességeit, igazi vezére volt a középpályának. Az ő közreműködésével szerezte meg Barella a vezető találatot. (Bryan Cristante 6 – Segített Olaszországnak megtartani az előnyt.)

Federico Chiesa 6,5 – Szerette volna ezúttal is felturbózni a csapat támadójátékát, de most nem volt annyira hatékony, mint legutóbb, csereként.

Ciro Immobile 5 – Lendületesen kezdett, de aztán elszürkült a mezőnyben, a második félidőre pedig teljesen elvesztette magabiztosságát: labdákat adott el pontatlan passzaival és labdakezelésével. Nem jelentett veszélyt a belgák kapujára, az ő posztja volt az Azzurri támadójátékának hiányzó láncszeme. (Andrea Belotti 6 – A Torino csatára 16 percet kapott, segített csapatának a labda megtartásában.)

Lorenzo Insigne 7,5 – Nem volt túlságosan gyors, de parádés technikai megoldásaival és szorgalmas munkájával kompenzálta ezt. A már védjegyévé vált lövéssel kettőre növelte csapata előnyét az első félidőben, egyébként meglepően nagy területet hagytak neki a belga védők.

Egyetértetek a Football Italia értékelésével?