“Álmodunk tovább” – Bonucci

Szerző: Benedicto


A helyettes csapatkapitány, Leonardo Bonucci is elégedetten nyilatkozott a belgák tegnap esti kiejtése után.

Bonucci talán az egész szezont figyelembe véve is a legjobb játékát nyújtotta tegnap este, a szintén parádézó Chiellini oldalán karrierje legszebb napjait idézve irányította az Azzurri védelmét.

Ráadásul a meccs elején a vezetést is megszerezte – igaz, csak néhány másodpercre, mivel a videobíró les miatt visszavonta a találatot.

“Tisztában voltunk vele, milyen szintet képvisel Belgium, különösen támadásban, valamint tudatában voltunk a veszélynek, amit a kontráik jelenthetnek.” – nyilatkozott Bonucci a RAI Sport-nak.

“2-0-ra vezettünk és uraltuk a meccset, aztán egy kétes büntetővel visszajöttek a meccsbe. Mi viszont kitartottunk, és ismét megmutattuk, mennyire fontos az olasz embereknek és ennek az olasz csapatnak a szíve.”

Olaszország ellenfele Spanyolország lesz a londoni elődöntőben, akik Horvátországot hosszabbításban, Svájcot pedig 11-esekkel ejtették ki.

“Továbbra is két lábbal a földön állunk, ugyanakkor álmodunk tovább. Spanyolország nagyszerű csapat, de egy álommal a szívünkben kezdtük ezt a tornát, szeretnénk meg is tartani az álmunkat.”

“Két meccs van hátra. A legnehezebb a spanyolok elleni lesz, akik hasonlóan játszanak, mint Belgium. Megint úgy tűnt, hogy nem tudnak továbbjutni, de visszaküzdötték magukat, és megcsinálták. A végsőkig fogunk csatázni velük.”

A mérkőzés legnagyobb negatívuma Leonardo Spinazzola súlyos sérülése volt, akinek véget ért az Európa-bajnokság.

“Leonardonak remek Eb-je volt, de biztos vagyok benne, hogy aki helyettesíti majd, ugyanolyan jól fog teljesíteni.”

A meccs után egyébként a németek világbajnok legendája, Bastian Schweinsteiger nemes egyszerűséggel annyit posztolt ki Twitterére, hogy Bonucci és Chiellini a világ két legjobb belső védője jelenleg.