Buffon: „A Parma ideális választás egy utolsó kihíváshoz”

Szerző: scribacchino


Gigi Buffon kétéves szerződés írt alá a Parmával, amelynél 1995-ben a pályafutását kezdte. A 43 éves legenda így nyilatkozott döntésével kapcsolatban:

„Ismerem magam, és tisztában vagyok vele, hogy érzelmek nélkül nem tudok olyan jól teljesíteni. 3 héten át fontolgattam a lehetőségeket, míg egyik nap villámcsapásként tört rám a felismerés. Küldtem egy üzenetet a feleségemnek, hogy Parmába megyünk. Nem számított rá, de bízik bennem és a megérzéseimben.”

Buffon edzője a Serie B-ben az az Enzo Maresca lesz, aki két évvel fiatalabb nála, és akivel játszottak is együtt a Juventus csapatánál.

„Kétszer-háromszor beszéltünk, legfőképpen a taktikáról. Úgy gondolom, még mindig jó kapus vagyok, ha teljes mértékben belevetem magam a dolgokba. Máskülönben azt kockáztatnám, hogy kínos helyzetbe hozom magam.”

„A Parma ideális választás egy utolsó kihívásra.”

„Természetesen mára férfi lett belőlem, nyugtalanító lenne, ha nem így történt volna. Képes vagyok uralkodni a fesztelen, tréfás személyiségemen, de még mindig így tudom magam igazán feltüzelni. Csak az álmait kergető gyermekként tudom folytatni a labdarúgást.”

Egyes szurkolók nem örülnek Buffon érkezésének, és zsoldosnak tartják a játékost, amiért 2001-ben a Juventushoz szerződött.

„Mindig nagyon megható volt átélni a fogadtatást, amiben részesültem, amikor visszatértem ide. A Parmáról mindig is csak jókat mondtam. Nem szeretnék megosztó figura lenni egy klubnál sem, akkor inkább eltűnnék.”

„A tiszteletet, a szeretetet és a rajongást ki kell érdemelni.”

A következő idény lesz Buffon második szezonja a Serie B-ben, hiszen a Calciopolit követően a Bianconerivel is itt szerepelt.

„2006-ban a Juventus mellett döntöttem, nem a Serie B-s Juventus mellett, ahogy most is a Parmát választottam, nem pedig a Serie B-s Parmát. A labda itt is kerek, a győzelem ugyanúgy 3 pontot ér, aki pedig a legkevesebb gólt kapja, az mehet a Serie A-ba. Még mindig élvezem a játékot, és amíg megvan ez a szenvedély, nem fogom abbahagyni.”

„Emlékszem, 2006-ban eltartott egy darabig, amíg megszoktuk az új környezetet, és játszottunk pár döntetlent. Tanultam belőle, és tudom, mire vállalkoztam – alázatra és eltökéltségre lesz szükség.”

„Azok az emberek, akik a Szuperligával kapcsolatban mindenkit kioktattak, megkérdezték, miért megyek a Serie B-be. A futball az érzelmekről, és a kihívásról szól.”

„Azért is döntöttem így, mert így egy teljesen más generáció is elmondhatja, hogy látta Buffont szeretett csapatában játszani, ez pedig nagyon sokat jelent nekem.”

„A gyermekeim nem tudják, milyen voltam a Parmában, hogy mit jelentett számomra ez a klub és ez a város, ez pedig nagyon zavart. Apaként szerettem volna nekik és a feleségemnek is átadni ezt az érzést, így pedig elsőkézből tapasztalhatják majd meg.”

Football Italia