Olaszország – Wales előzetes

Szerző: Sandro


Ma este magyar idő szerint 18 órától kezdetét veszi az A csoport küzdelmeinek egyik utolsó mérkőzése, ahol az Azzurri Wales csapatát fogadja. Roberto Mancini fiai nyugodtan várhatják a mérkőzést, hiszen már biztos továbbjutónak számítanak. A szövetségi kapitány éppen ezért jelentős változásokat tervez a kezdőcsapatot illetően.

Donnarumma helye ma is megkérdőjelezhetetlen és valószínűleg az ő nevével kezdődik majd a Squadra Azzurra kezdőcsapata. A védelemben kisebb sérülés miatt Florenzivel és Chiellinivel sem számolhat Mancini mester, valamint Spinazzola és Bonucci már az egyenes kiesées szakaszra való tekintettel biztosan pihenni fog. A védősor jobb oldalán a bergamói Rafael Toloi kezdhet, középen az Inter üdvöskéje Bastoni, valamint a Lazio védője Francesco Acerbi készülhet bevetésre. A baloldali védő posztján Emerson Palmierire számíthat a szövetségi kapitány.

A középpályán biztosan helyet kap a sérülése után felépült Marco Veratti – Mancini a tegnapi sajtótájékoztatón ezt külön ki is emelte. Veratti mellett Jorginho, valamint a Roma univerzális játékosa Bryan Cristante kaphat helyet.

Ami a támadósort illeti, itt is pihentetsére számíthatnak a kulcsjátékosok. Immobile helyén Andrea Belotti szerepelhet. Domenico Berardi Federico Chiesa pótolhatja, már ha pályára lép, ugyanis a legfrissebb hírek szerint Chiesa nincs 100%-os állapotban. Ha Juventus sztárja partvonalon kívülre kerülne, úgy klubtársa Bernardeschi játszhatna a helyén.

Talán a torna előtt, mindenki Gareth Baleéket tartotta a csoport legesélytelenebb tagjának, ehhez képest a csoport zárófordulója előtt a második helyen tanyáznak négy ponttal és egy esetleges döntetlen is már biztos továbbjutást érne Ramseyéknek.

A walesieknél a teljes keret rendelkezésére áll, így Rob Page szövetségi kapitány a legerősebb csapatával léphet pályára. A két legnagyobb sztár Aaron Ramsey, valamint Gareth Bale is biztosan a kezdőcsapat tagjai lesznek. Őket olyan tehetéges fiatalok, mint Joe Rodon vagy Daniel James támogatnak majd, de érdemes a veterán Joe Allen nevét is megemlíteni.

Izgalmas mérkőzésre lesz tehát kilátás. A mérkőzést 18 órától az M4 Sporton lesz látható.

Várható kezdőcsapatok:

Olaszország: G Donnarumma; Toloi, Bastoni, Bonucci, Emerson; Cristante, Jorginho, Verratti; Chiesa, Belotti, Insigne

Szövetségi kapitány: Roberto Mancini

Wales: Ward; C Roberts, Mepham, Rodon, B Davies; Morrell, Allen; James, Ramsey, Bale; Moore

Szövetségi kapitány: Rob Page

Kezdés: 18 órától (Stadio Olimpico)