“Nem számolgatunk, győzni akarunk!” – Mancini

Szerző: Benedicto


Utolsó csoportmeccsét, egyben jó eséllyel utolsó hazai Eb-meccsét játssza ma este az olasz válogatott, Wales legjobbjai ellen a csoportelsőség a tét.

Olaszország két nagyon sima, egyaránt 3-0-s győzelemmel kezdte a tornát, Törökország után Svájcot is meggyőző játékkal fektette két vállra az Azzurri. Roberto Mancini együttese így elsőként harcolta ki az Eb mezőnyéből a továbbjutást a csoportból, ma este pedig a csoportelsőséget is bebiztosíthatják.

Természetesen ahogy az ilyenkor lenni szokott, sokan máris elkezdték a számolgatást, valamint többen számítanak békés döntetlenre a mai meccstől, hiszen az mindkét csapat számára jó eredmény lenne.

Mancini viszont a mérkőzés előtt egyértelművé tette: ők nem számolgatnak, meg akarják nyerni csoportjuk utolsó meccsét is.

“Győzelemre fogunk játszani, ez az elvünk, amihez ragaszkodunk.”

“Ez egy olyan probléma, ami nem foglalkoztat minket: vagy Londonba, vagy Amszterdamba utazunk. Egyik sem okozna problémát, bárkivel szívesen játszunk, most pedig a harmadik győzelmünket szeretnénk megszerezni 10 nap alatt.”

A kapitány ugyanakkor megerősítette, hogy több személyi változásra is számíthatunk majd Wales ellen, és külön kitért Marco Verratti állapotára is.

“Marconak játékra van szüksége. Napok óta velünk edz, és jól teljesít. Meglátjuk, hogy érzi magát aznap, de az első félidő vége után valószínűleg pályára lép majd.”

“26 kezdő játékossal érkeztünk a tornára. Holnap változtatnunk kell majd, hiszen a harmadik meccsünk lesz ez, és 32 fok lesz. Friss játékosokra van szükségünk, Chiesa valószínűleg kezdő lesz, és Bernardeschi is játszhat.”

Mancini a mai ellenfélről is jó véleménnyel van, és óvatosságra intett mindenkit Wales kapcsán.

“Nehéz játszani ellenük, évek óta a legjobbak közé tartoznak. Fizikailag nagyon erősek, ugyanakkor olyan minőségi játékosaik is vannak, mint Bale, Ramsey vagy Allen. 2016-ban elődöntőt játszottak, nem újoncok már ezen a szinten.”

Roberto Mancini válogatottja ma egy nem akármilyen rekordot is beállíthat: a 29 veretlen meccsnél tartó Azzurri már csak egyetlen találkozóval marad el a legendás Vittorio Pozzo vezette csapat csúcsától: a 30-as években két vb-címet is szerző olasz válogatott akkor 30 meccsen át nem talált legyőzőre.

“Egy kényes pillanat után generációváltás ment végbe a válogatottnál. Megpróbáltunk változtatni a mentalitásunkon azzal, hogy többet támadunk, de szükségünk van a stabil védekezésre is.”

Mancini végül az Eb legnagyobb esélyeseiről is véleményt formált.

“Franciaország, Spanyolország, Németország és Portugália – mind megszokták a győzelmet, és tele vannak rendkívüli játékosokkal. Franciaország továbbra is favorit, annak ellenére is, hogy döntetlent játszottak Magyarországgal. És ott van még Belgium is, ők is esélyesek lehetnek.”