Meglepő változás a védelemben – Olaszország-Svájc, várható kezdők

Szerző: Benedicto


Ma este már a második győzelemért, egyben a biztos továbbjutásért lép pályára a Squadra Azzurra Svájc ellen.

Mancini együttese sorozatban 29. veretlen meccsére, egyben zsinórban 10. kapott gól nélküli győzelmére hajt. Egy győzelem máris bebiztosítaná az olaszok továbbjutását, sőt, a török-walesi meccs eredményétől függően akár a csoport első helyét is.

Az olasz és nemzetközi sajtóértesülések szerint nem várható sok változás az olaszok kezdőjében, a törökök ellen diadalmaskodó csapatból egyedül a megsérült Florenzi marad ki biztosan.

A PSG légiósa helyett viszont meglepő módon nem azt a Di Lorenzot nevezheti kezdőbe a kapitány, aki a nyitómeccsen jól szállt be a játékba, hanem az Atalanta védője, Rafael Tolói kaphat szerepet.

A brazil-olasz védő eredetileg ráadásul középhátvéd, ezért is lehet meglepő Mancini húzása, aki a várakozások szerint viszont ezen kívül egyáltalán nem fog változtatni legutóbbi győztes csapatán. Verratti továbbra is sérült, a helyén ezúttal is Locatelli bizonyíthat.

Ami a svájciakat illeti, Vladimir Petkovic a várakozások szerint ugyanazt a kezdőt küldi majd pályára, mint szombat délután Wales ellen.

Olaszország-Svájc, a várható kezdők:

Olaszország (4-3-3): Donnarumma – Tolói, Bonucci, Chiellini, Spinazzola – Barella, Jorginho, Locatelli – Berardi, Immobile, Insigne

Svájc (3-4-1-2): Sommer – Elvedi, Schar, Akanji – Mbabu, Xhaka, Freuler, Rodriguez – Shaqiri – Embolo, Seferovic