Locatelli parádézott, továbbjutott a csoportból az Azzurri!

Szerző: Benedicto


Ahogy kezdték, úgy folytatták: Locatelli vezérletével lemásolta Törökország elleni eredményét az olasz válogatott, a svájciak elleni 3-0-val máris megvan a továbbjutás!

Győztess csapaton ne változtass, gondolta Mancini, aki a sérülét Florenzi helyére bekerülő Di Lorenzo kivételével egy az egyben a nyitómeccsen diadalmaskodó kezdőt küldte fel a pályára.

A Squadra Azzurra magas színvonalon kezdte a találkozót, az első percektől kezdve irányításuk alá vonták az eseményeket. Bár mezőnyben hasonló számokat produkált a két csapat akár labdabirtoklást, akár a passzok számát tekintve, de már ekkor is érezhető volt, hogy csak idő kérdése az olasz vezetés.

A 19. percben aztán meg is lett ez a vezetés, igaz, csak pillanatokra: Chiellini közvetlen közelről lőtt a hálóba, a játékvezető viszont videobírós segítséggel kezezés miatt érvénytelenítette a találatot.

Chiellini drámája 5 percen belül folytatódott, a csapatkapitányt ugyanis sérülés miatt le kellett cserélni – reméljük, nem élete utolsó meccsét játszotta nagy világeseményen Chiellini.

Alig 2 perccel később viszont megkezdődött a Locatelli-parádé. A Sassuolo középpályása egészen parádés, Pirlot idéző labdával indította a szélen felfutó Berardit, majd egy őrületes sprinttel ő maga ért fel a kapu elé, és magabiztosan vágta be Berardi passzát – 1-0.

A félidei 1-0 után a második félidőre sem változott meg jelentősen a játék képe, az olaszok továbbra is uralták a pályát. Az 52. percben aztán megint jött Locatelli: a fiatal középpályás a kapuval szemben, nagyjából 18 méterre kapott labdát, majd egy állítás után hibátlanul lőtte ki Sommer kapujának bal alsó sarkát – 2-0.

Innentől kezdve nem lehetett kérdés a végeredmény, a svájciak játéka hitehagyottá vált. Jól summázza a meccset, hogy Donnarummának a 64. percben kellett először komolyabbat védenie egy kapu előtti kavarodás után.

Az i-re a pontot végül Ciro Immobile tette fel, aki a 89. percben egy újabb nagyszerű gólt lőtt jó 20-22 méterről, megadva ezzel a kegyelemdöfést Svájcnak – 3-0.

Olaszország ezzel két kör után 6 ponttal, 6-0-s gólaránnyal vezeti az A csoportot a 4 pontos Wales, az 1 pontos Svájc, valamint a pont nélküli Törökország előtt, és a folytatástól függetlenül máris bebiztosította továbbjutó helyét, és első csapatként kvalifikálta magát az egyenes kieséses szakaszra az idei Eb-n!

Ráadásul tovább folytatódnak a nagy sorozatok is. A taljánok ezzel már 29 meccse veretlenek, amivel csak egyetlen találkozóra vannak a 30-as években a Pozzo-legénység által felállított 30 meccses rekordtól. Ez volt sorozatban a 10. győzelme az olasz válogatottnak, ráadásul egyben a 10., amin nem kapott gólt az együttes.

Illetve ne feledjük el, hogy míg korábban még soha nem tudott egy Eb-meccsen sem legalább 3 gólt lőni az olasz válogatott, most ez a torna első két meccsén kétszer is sikerült.

Folytatást vasárnap a walesiek ellen, ahol a csoportelsőség – na meg a nagy sorozatok folytatása – lesz a cél.

Daje ragazzi!