Törökország-Olaszország 0-3 – játékosértékelések

Szerző: scribacchino


Simán vette az Eb első akadályát tegnap este az Azzurri: Mancini együttese pazar második félidei játékkal, 3 góllal győzte le a törököket a nyitómérkőzésen.

Mint ismert, a meccs legjobbjának Leonardo Spinazzolát választották meg; lássuk, hogyan értékelt a Football Italia.

Donnarumma 6 – Könnyedén tehette a dolgát, csupán néhány védésre volt szükség tőle.

Florenzi 6 – A Roma játékosa stabil volt a védekezésben, de a támadásokat nem segítette eléggé. Vádliproblémák miatt a szünetben le kellett cserélni (Di Lorenzo 46′, 6.5 – Felfutásaival a jobb szélen nagyobb szabadságot tudott biztosítani Berardinak, aki meg is tudta törni a jeget a második félidőben.)

Bonucci 6 – Szerves része volt az Azzurri labdakihozatalainak, a törökök nem okoztak nehézséget az olasz védelemnek.

Chiellini 7 – A csapatkapitányé volt az első félidő legnagyobb helyzete, de Cakir a léc fölé tolta a fejesét. Igazi vezére volt a védelemnek.

Spinazzola 7,5 – Támadó felfogásban játszott, magasan helyezkedett, szinte olyan volt, mint egy extra szélső támadó. Kulcsszerepe volt csapata második találatában.

Barella 7,5 – A legaktívabb láncszeme volt az olasz középpályának, még akkor is, amikor a csapat az első félidőben nem igazán talált üres területeket. Ki tudta kapcsolni Calhanoglut, aki így végig veszélytelen volt.

Jorginho 7 – A Chelsea játékmestere a tőle megszokott remek passzokkal dominált, nagyon precízen segítette a labdabirtoklást.

Locatelli 6 – Verratti és Pellegrini sérülése miatt kapott lehetőséget, de kissé lassú volt az első félidőben, és volt néhány hibás megmozdulása is. A szünet utén már jobban játszott.

Berardi 8 – Mancini neki adott lehetőséget kezdőként Chiesa helyett; az első játékrészben nem igazán tudta magát átverekedni magát a védőkön, a folytatásban azonban nagyobb terület adódott előtte a jobb szélen, és ő kényszerítette bele Demiralt az öngólba. Kapott egy rúgást a vádlijára, amely remélhetőleg nem túl súlyos.

Immobile 7 – Ő szerezte Olaszország második gólját, és miután betalált, láthatóan felszabadultabban tudott játszani – ennek nagy jelentősége lehet a folytatásban, rá nagyon nagy szüksége van a csapatnak.

Insigne 7,5 – Övé volt a meccs első helyzete, de lövése jócskán elkerülte a kaput. A folytatásban, amikor nagyobb területe volt, már kíméletlenül játszott, és ő rúgta az Azzuri harmadik gólját.

Törökország: U Cakir 6.5; Celik 5, Demiral 4.5, Soyuncu 5, Meras 4; Karaman 5, Tufan 5, Yokuslu 4.5, Yazici 5, Calhanoglu 4; Yilmaz 5.5