Törökország-Olaszország: a várható kezdők

Szerző: Benedicto


Nincs több várakozás, nincs több számolgatás, nincs több tervezgetés: a Törökország-Olaszország összecsapással órákon belül kezdetét veszi a 2020-as Európa-bajnokság!

21:00-s kezdettel Rómában, a Stadio Olimpicoban végre elindul a labda egy hónapos útjára, hogy egy nagyszerű utazás végén kiderüljön, ki jelenleg Európa legjobb csapata.

A nyitómeccsen házigazdaként szereplő Olaszország azzal a török válogatottal csap össze, akiket sokan a torna egyik lehetséges meglepetéscsapataként aposztrofálnak, nem lesz tehát könnyű dolga Mancini együttesének.

A szövetségi kapitány alapemberei nagy részére szerencsére számíthat ma este. Bár Marco Verratti sérülése után ma még biztosan nem léphet pályára, a PSG karmesterén kívül nagyjából minden kulcsjátékos bevethető.

A kapuban természetesen Donnarumma bizonyíthat, a fiatal kapust viszont egy elképesztően rutinos védelem segítheti. A kapitány valószínűleg a Bonucci-Chiellini páros mellett teszi le a voksát, a széleken pedig egy ex- és egy jelenlegi Roma-játékos, Florenzi és Spinazzola száguldozhatnak majd.

A sérült Verrattit minden bizonnyal Manuel Locatelli helyettesítheti, aki Jorginhoval együtt lehet felelős a csapat játékának szervezéséért. Mellettük a kihagyhatatlan mindenes szerepét Barella tölti majd be.

A támadósorban Immobile helye egyértelmű, és a jelek szerint Insigne is kirobbanthatatlan. Az igazi kérdés talán az lehet, hogy Berardi vagy Chiesa mellett dönt-e Mancini, de az előzetes várakozások alapján a Sassuolo szélsője nyerheti ezt a “párharcot”, igaz, Juvés kollégája dolgát szintén nehezíti egy apróbb sérülés.

A törököknél nem várható nagy meglepetés, a félholdasok gyakorlatilag legerősebb csapatukkal vághatnak neki a tornának. Demiral és Calhanoglu jól ismeri az olasz focit – remélhetőleg ma is kapnak majd egy komoly leckét olasz nyelvből.

Törökország-Olaszország, a várható kezdők:

Törökország (4-2-3-1): Cakir – Celik, Soyüncü, Demiral, Meras – Yokuslu, Kaan – Karaman, Calhanoglu, Yazici – Yilmaz

Olaszország (4-3-3): Donnarumma – Florenzi, Bonucci, Chiellini, Spinazzola – Barella, Jorginho, Locatelli – Berardi, Immobile, Insigne