Döntős olasz válogatott Chiesa vezérletével – Kislány, nagy foci interjú

Szerző: Benedicto


Nyakunkon az Európa-bajnokság, alig több, mint 48 óra múlva már pattogni fog a labda a Stadio Olimpico gyepén az Olaszország-Törökország nyitómeccsen.

Mi nehezen bírjuk már a várakozást, és biztosak vagyunk benne, hogy ti is hasonlóan éreztek, az viszont egészen biztos, hogy sokan osztoznak még velünk ebben az országban.

Hogy megkönnyítsük egy kicsit a várakozást, egy igazi sztárvendéget hoztunk most el nektek: az ország egyik legvagányabb blogger-hölgye, a Kislány, nagy foci oldal szerkesztője, László Ági ragadott virtuális mikrofont, hogy válaszoljon néhány kérdésünkre az előttünk álló tornával kapcsolatban.

1, Sokáig nem gondoltuk volna, hogy 2021-ig kell várni, hogy megtudjuk, ki nyeri a 2020-as Európa-bajnokságot. Hogyan élted meg tavaly nyáron az Eb elhalasztását?

László Ágnes: Egy világméretű járvány idején teljes mértékben el tudtam fogadni és számítottam is rá, hogy elmarad az Eb. Úgy gondoltam, hogy az a legjobb és legfelelősségteljesebb döntés, ha elhalasztják az Eb-t.

2, Hogyan látod az olasz válogatott esélyeit az idei Eb-n? Mit gondolsz, mennyiben befolyásolja majd az Azzurri szereplését az egy éves halasztás?

László Ágnes: Magáért beszél, hogy az olasz válogatott 27 meccses veretlenségi szériával vág neki az Európa-bajnokságnak. Ez a leghosszabb Európában. A 75 rúgott és a mindössze 7 kapott gól is beszédes. Szerintem képesek eljutni a döntőig.

A halasztás pedig mindegyik nemzeti csapatot érintette, tehát ennek hatásaival szerintem nem érdemes mélyebben foglalkozni.

3, Ahogy 2016-ban, úgy idén is ott lesz a magyar válogatott az Eb-n, ezúttal viszont brutális csoportba kerültek Nagy Ádámék. Mit vársz a mieinktől? Látsz esélyt egy 2016-oshoz hasonló menetelésre?

László Ágnes: A 2016-os magyar keret szerintem erősebb volt, a csoport pedig gyengébb. Ráadásul nemzeti csapatunk legjobb játékosa, Szoboszlai Dominik sérülés miatt kimaradt az Eb-keretből. Ez különösen fájó, mert Szoboszlaiban mindig ott van az extra, a váratlan. Mint például az Izland elleni zseniális gólja, amellyel kilőtte Magyarországot az Eb-re.

Viszont a brutálisan erős csoport azt is jelentheti, hogy lekerül a teher a játékosok válláról, és felszabadultabban játszhatnak. Hiszen sem a vb-címvédő franciák, sem az Eb-címvédő portugálok, sem a legtöbbszörös (holtversenyben a spanyolokkal) Eb-győztes németek ellen nem elvárás a győzelem.

4, Ki az a játékos az olasz, és ki a magyar válogatottból, akitől a legjobb teljesítményt várod a tornán?

László Ágnes: Az olasz keretből nagy kedvencemtől, Federico Chiesától várom a legjobb teljesítményt. A magyar válogatottból Szalai Attilától és Sallai Rolandtól. Mindketten pozitív töltettel és önbizalomtól telve érkezhettek a nemzeti csapathoz egy nagyon jól sikerült szezon után.

5, Melyik volt az első Európa-bajnokság, amit aktívan követtél? Van esetleg kedvenced a kontinenstornák között?

László Ágnes: A ’96-os Eb volt az első, amit követtem. Akkor szerettem meg az angol válogatottat és az angol stadionok hangulatát. Érdekes, hogy az elődöntőben a büntetőrúgásoknál hibázó Southgate most Anglia szövetségi kapitánya.

A kedvencem viszont a 2000-es Európa-bajnokság. Emlékezetes meccseket láthattunk. Egyébként az olasz válogatott akkor is egy törökök elleni meccsel kezdett, amelyet 2-1-re nyertek meg Conte és Pippo Inzaghi góljával. Az is élénken él az emlékeimben, hogy megvettem a magnókazettát, amelyen az Eb slágerei voltak. Az E-Type ’Campione 2000’ című száma üvöltött a magnóból leggyakrabban.

6, Mit gondolsz, milyen döntőt rendeznek majd július 11-én, és ki nyeri meg a finálét?

László Ágnes: Megismétlődik a 2000-es Eb-döntő párosítása: Olaszország – Franciaország. És megint utóbbi nyeri. Remélem, hogy tévedek…