Lippi: “Jó nézni ezt a csapatot”

Szerző: Benedicto


Néhány nappal a 2020-as Európa-bajnokság rajtja előtt az eddigi utolsó nagy olasz siker, a 2006-s vb-cím szövetségi kapitánya, Marcello Lippi is bizakodását fejezte ki a Squadra Azzurra nyári esélyeit illetően.

A visszavonult sikeredző 2006-ban a világ tetejére repítette hazája válogatottját, Európa-bajnokságon azonban sosem irányíthatta az Azzurrit, hiszen a 2004-es torna után nevezték ki őt a csapat élére, majd a 2006-os diadal után távozott is a nemzeti tizenegytől, ahova a 2008-as kontinenstorna után tért vissza újabb két évre.

A pályafutása végén már csak Kínában edzősködő Lippi tavaly ősszel jelentette be visszavonulását, így most már tényleg csak szurkolóként szemlélheti a Roberto Mancini kezei alatt formálódó olasz válogatottat.

“Nagyon szeretem a mostani csapatot, különösen a Mancini által megvalósított játékszellemet. Roberto nagyszerű munkát végez.”

“Szintén nagyon szimpatikus az a viselkedés, amit a csapata megvalósít a pályán, függetlenül attól, éppen melyik játékosok játszanak. Pozitív érzéseim vannak a csapattal, mert láttam, milyen stílusban játszanak.”

Jó nézni a mostani olasz csapatot, gyönyörű játékot játszanak, élmény követni őket. A játékosok még a barátságos meccsekhez is jól állnak hozzá, mindig nyerni akarnak.”

Lippi ugyanakkor nem lát sok hasonlóságot a mostani és a 2006-os csapatok között.

“Nem, nagyon különbözik a két csapat. De ez nem jelent semmit, ahogy azt Mancini három éves kapitánysága már bizonyította. A játékosok képesek arra, hogy vezérei legyenek a válogatottnak.”