Mancini szerint jó előjel a csehek elleni győzelem

Szerző: Benedicto


Sima, 4-0-s győzelmet aratott tegnap este Csehország ellen az olasz válogatott az Eb előtti utolsó felkészülési meccsen.

Az Immobile, Barella, Insigne és Berardi góljaival elért rendkívül magabiztos, önbizalomnövelő győzelem után Roberto Mancini szövetségi kapitány is elégedetten értékelt, a vezetőedző szerint jó előjel a sima győzelem a torna előtt.

Jól játszottunk, jó megközelítéssel. A cseh válogatott nagyon jó csapat, nemrég Európa egyik legjobb csapata, Belgium ellen könnyen győzhettek volna, de most jobban játszottunk náluk, ez pedig valóban jó előjel.” – nyilatkozott Mancini a RAI Sportnak.

“Nagyjából 10 percbe telt, hogy elkapjuk a fonalat, mivel hosszú ideje ez volt az első közös meccsünk, de reméltem, hogy ilyen teljesítményt nyújtunk majd.”

Fiatal csapatunk van, amelynek sok szempontból fejlődnie kell még, de ha a torna előtti utolsó felkészülési meccs így sikerül, az mindenképpen pozitív. A csapatunk támadó szellemiségű, de ha kell, védekezünk is, mindkettőhöz megvannak a képességeink. Nagyon fontos az egyensúly. Együtt vagyunk, jól érezzük magunkat, és bízunk benne, hogy a lehető legtovább tart majd nekünk a torna.”

Az egyensúly láthatóan tökéletesen megvan a csapatrészek között, hiszen az Azzurri utolsó 8 meccsét egyaránt megnyerte, ezeken összesen 25 gólt lőtt, és egyet sem kapott.

Mancini azt is megerősítette, hogy a térdsérüléssel bajlódó Marco Verratti jó állapotban van, és minden bizonnyal kezdő lehet majd a törökök elleni nyitómeccsen jövő hét pénteken.