Insigne: “Gyönyörű futballt játszunk!”

Szerző: Benedicto


Fantasztikusan ünnepelte 30. születésnapját Lorenzo Insigne: a Napoli aprócska szélsője góllal, gólpasszal, és számtalan látványos, remek megoldással hívta fel magára a figyelmet a csehek elleni 4-0-s siker során.

A harmincasok táborába éppen tegnap belépő támadó jó eséllyel alapember lehet az Eb-n az olasz válogatottban, így nem csoda, hogy nagy reményekkel vág neki a tornának.

“Most egy kicsi öregember vagyok.” – viccelődött szülinapja kapcsán Insigne.

“Nagyon örülök a csapat teljesítményének, mert alig egy héttel az Európa-bajnokság előtt nagyon jól teljesítettünk. Készen kell állnunk.”

“Ez egy fontos teszt volt. Most vissza kell töltenünk az energiánkat, és a lehető legjobban kell indítanunk a tornát.”

Sokaknak feltűnhetett tegnap, hogy Insigne minden olasz cserénél kiment az oldalvonal mellé, hogy személyesen biztassa a beálló játékosokat. Arra a kérdésre viszont, hogy vezérnek érzi-e magát a csapaton belül, félig-meddig elviccelte a választ.

“Inkább öregnek érzem magam! De természetesen örülök annak a hitnek, amit az edzőm és a csapattársaim belém fektetnek. Mindig igyekszem a csapat rendelkezésére állni és a többiekért játszani.”

“Mancini fantasztikus csapatszellemet alakított ki, mindannyiunkból kihozza a legjobbunkat, neki köszönhetően mind élvezzük a focit. Az eredmények egyértelműek, gyönyörű futballt játszunk!”

Olaszország a torna nyitómeccsén Törökországgal néz szembe, majd Svájc és Wales ellen mérkőzik meg a csoportban.

“Nehéz megmondani, meddig juthatunk. Tisztában vagyunk a képességeinkkel, ami nagyon fontos. A legfontosabb, hogy az utolsó teszten jól játszottunk.”

“Érzelmes torna lesz, már csak azért is, mert régóta nem játszottunk szurkolók előtt. Igaz, hogy “csak” 16 ezren lesznek majd a stadionban, mégis óriási különbséget jelentenek majd.

Érdekesség, hogy bár közel 10 éve tartják számon a legjobb olasz játékosok között, Insigne kis túlzással első felnőtt világeseményére készülhet. Korábban ugyan kétszer is kerettag volt már, azonban a 2014-es vb-n csupán egy meccsen, 33 percet játszhatott, a 2016-os Eb-n pedig 3 összecsapáson összesen 36 perc jutott neki.

Most ennél minden bizonnyal nagyobb szerepe lehet – könnyen lehet, hogy már az első csoportmeccsen többet játszhat majd a korábbi két nagy eseményen kapott összesen 69 percnél.