„Szia Gigi! Úgy hallottuk, új kihívást keresel…”

Szerző: scribacchino


Mint ismert, Gianluigi Buffon nemrég bejelentette, hogy elhagyja szeretett csapatát, a 43 éves hálóőrért pedig állítólag számos olasz és külföldi ajánlat is érkezett.

Portugália egyik legrégebbi klubja, a Belenenses vezetői pedig úgy határoztak, saját kezükbe veszik a dolgokat, és Twitteren, egy nyílt levéllel jelentkeztek be a Juve legendájáért.

„Kedves Gianluigi Buffon! Visszautasíthatatlan ajánlatunk van a számodra: mit szólnál ahhoz, ha Lisszabonba jönnél, és egy 4-szeres bajnokcsapatban játszanál, amely azért küzd, hogy visszanyerje egykori helyét a portugál labdarúgásban?”-írják a posztban, majd egy hivatkozáson keresztül megtekinthető a levél is:

„Szia Gigi! Úgy hallottuk, új kihívást keresel, és talán hajlandó lennél megfontolni őrült, de vonzó ajánlatunkat!”

„Elhatároztuk, hogy ellenállhatatlan dolgot kínálunk számodra: nincs kedved Lisszabonba jönni, és segíteni nekünk, hogy minél előbb visszatérhessünk megérdemelt helyünkre, az első osztályba?”

„A barátságunk nem ma kezdődött: 2004 óta ismerhetsz bennünket, amikor az olasz válogatottal minden nap az Estádio do Restelo-ban edzettél, amely a mi otthonunk, és egyben a legszebb futballstadion a világon.”

„Biztosak vagyunk benne, hogy nem felejtetted el – hogyan is felejthetted volna? – ahogy a Tajo folyóra néző gyönyörű kilátásra is biztosan emlékszel. Te magad is labdarúgó vagy, egy világpolgár, így talán már régóta ismersz bennünket.” -írja a portugál csapat, amely a Parmához hasonlóan becsődölt, és a hetedosztályból volt kénytelen újrakezdeni, most pedig az ötödosztály élén áll.

„Alázatos, realista és becsületes klub vagyunk. Amit mi tudunk neked adni, az nem a pénz, hanem a lehetőség, hogy egy olyan kihíváshoz add a neved, amire a hozzád hasonló legendák örömteli kihívásként tekintenek.”

„A futball történetének egyik legkiválóbb alakja vagy, most pedig egészen az Olümposzig vezethet az utad.”

„Munkádat Lisszabon leggyönyörűbb panorámája segítené, és a világ legszebb stadionjában játszhatnál – hidd el, ezzel te magad is egyetértenél.”

„Sportolóink számára otthont biztosítunk. Szerény kis hely a miénk, de bárki átadná neked a saját ágyát. Persze lakhatnál egy olyan házban is, ami a Tajo folyóra néz, ez csak rajtad múlik.”-tréfálkoztak a portugálok.

A portugál csapat ajánlata egyébként tartalmazna egy éves családi bérletet a városban lévő múzeumok és művészettel kapcsolatos helyek meglátogatásához, illetve hetente hat darab sült vaníliakrémes süteményt, ami a portugálok egyik leghíresebb specialitása.

Gigi, hát lehet erre nemet mondani?