Serie B Playoff: Hatan az utolsó feljutó helyért

Szerző: Adamo


serie-b-logo

Az olasz másodosztályú bajnok Empoli és a második helyezett Salernitana csapata már automatikusan feljutott a Serie A mezőnyébe. A harmadik feljutó kiléte a rájátszás során derülhet majd ki, melyben a másodosztályú bajnokság harmadiktól nyolcadik helyezéséig végző csapatai vehetnek részt.

A playoff során a harmadik helyezett Monza és a negyedik Lecce csak az elődöntőben találkozik. Az első körben, az egy mérkőzésen eldőlő negyeddöntők során az ötödik Venezia a nyolcadik Chievo Verona csapatával meccsel, míg a hatodik Cittadella ellenfele a hetedik Brescia lesz. A rájátszás első körében tehát egy mérkőzés dönt a továbbjutásról, melyen ha 120 perc után döntetlen eredmény születik, akkor a hazai pályán fellépő, a bajnokságban jobb helyen végző együttes jut tovább.

A Cittadella-Brescia párharc továbbjutója a Silvio Berlusconiék által dirigált Brianzolival ütközik meg az elődöntőben, míg a Venezia-Chievo nyertese várhat majd a tavaly még élvonalbeli salentói egyesületre. Az elődöntő és a döntő folyamán a bajnokságban előrébb végző csapat játszhatja otthon a visszavágót, és a kiemelt számára az összetett döntetlen eredmény is elegendő a továbbjutáshoz.

A playoff résztvevői közül a Lecce és a Brescia egy évvel ezelőtt búcsúzott az élvonaltól, a Chievo két esztendővel ezelőtt esett ki, míg a Venezia utoljára 2002-ben szerepelt a Serie A-ban. A másik két csapat még sosem járt a legmagasabb osztályban. Ami pedig azt illeti, hogy ki hány idényt húzott le az élvonalban: a Brescia 23 szezonnal a legtapasztaltabb a playoff-csapatok közül, őket a Chievo 17, a Lecce 16, a Venezia 12 első osztályú idénnyel követ.

A rájátszás programja

Az elődöntőbe jutásért

Május 13., csütörtök, 18:00 Cittadella-Brescia
Május 13., csütörtök, 21:00 Venezia-Chievo Verona

Elődöntő: (május 17. és 20.)

Cittadella/Brescia-Monza
Venezia/Chievo Verona-Lecce

Döntő: (május 23. és 27.)

Az elődöntők nyertesei

A bajnokság végeredménye