Matematika és presztízs – Napoli-Lazio és Roma-Atalanta előzetes

Szerző: scribacchino


Kis túlzással csak a büszkeség a tét a Roma számára, a Lazio növelné a nyomást az élbolyra.

Két parádésnak ígérkező meccset hoz a mai játéknap: a hitehagyott Roma a bombaformában lévő Atalantát fogadja, városi riválisuk pedig egy győzelemmel megelőzné a Napolit az 5. helyen.

Fonseca csapata az elmúlt hetekben borzasztóan fontos pontokat vesztett a bajnokságban, így gyakorlatilag eldőlt, hogy ők már nem reménykedhetnek a tabella 4. pozíciójának megszerzésében. Egyértelmű, hogy a Giallorossinak az eddigi El-sikerekre kell építenie, és megpróbálnia a torna megnyerésével biztosítani a jövő évi BL-indulást.

Azért közel sem tét nélküli a mai találkozó Pellegriniéknek, hiszen egyrészt továbbra sem nyertek még rangadót ebben a szezonban, másrészt aktuális ellenfelük igazi mumusnak számít: a Farkasok 2017 augusztusában tudták utoljára megverni a La Deát, és legutóbbi 3 találkozójukon egyaránt kikaptak az Atalantától.

Mig a Roma nem kis meglepetésre vereséget szenvedett a Torinótól a hétvégén, Gasperini fiai borzasztóan fontos győzelmet szereztek a címvédő ellen, ráadásul azt is bizonyították, hogy ha a helyzet úgy kívánja, kiválóan meg tudják szervezni a védekezésüket is. A Milan tegnapi botlása miatt pedig ha ma nyernének, feljönnének a tabella második fokára az Inter mögé.

Míg a Románál Spinazzola még mindig nem épült fel teljesen, ráadásul Pedro sem állhat edzője rendelkezésére, a vendégeknek csak Hateboert kell nélkülözniük, így Gasperini szinte a legerősebb kezdőjét küldheti ma pályára.

A várható kezdők:

Roma (3-4-2-1): Pau Lopez; Mancini, Cristante, Ibanez; Karsdorp, Villar, Veretout, Calafiori; Pellegrini, Mkhitaryan; Dzeko

Eltiltva: Diawara

Sérült: El Shaarawy, Spinazzola, Smalling, Pedro, Kumbulla, Zaniolo

Atalanta (3-4-1-2):Gollini; Toloi, Palomino, Romero; Maehle, De Roon, Freuler, Gosens; Pessina; Muriel, Duvan Zapata

Eltiltva: –

Sérült: Hateboer

A játéknap másik meccsén is óriási izgalmakra lehet számítani, hiszen Gattusoéktól karnyújtásnyira lehet a negyedik hely, míg Inzaghi fiai egy győzelemmel szintén előznék ellenfelüket, ráadásul egy meccsel kevesebbet játszottak, így egy szerencsés forgatókönyv esetén nekik sem kellene még lemondaniuk a BL-pozícióról.

Bár a Napoli a Juventusszal szemben alulmaradt néhány hete, magabiztosan verte a Sampdoriát, és megálljt tudott parancsolni az Internek is, így óriási önbizalommal várhatják a rangadót. A Lazio is kitűnő formának örvend, a februári bolognai vereség óta szárnyal a csapat, és sorozatban 6. bajnoki győzelmére készül.

Gattuso várhatóan több helyen is belenyúlhat legutóbbi kezdőjébe: Hysaj kezdhet Rui helyén, Bakayoko pedig szintén szerepet kaphat Fabian Ruiz mellett. A remek formában lévő Politano kezdésére szintén számítani lehet.

Ami a Laziot illeti, Inzaghi még mindig fertőzött, így várhatóan nem lehet ott csapatával az oldalvonal mellett. Az Aquile legfontosabb hiányzója elvileg Luis Alberto lesz, akik Pereira helyettesíthet.

Várható kezdők:

Napoli (4-2-3-1): Meret; Di Lorenzo, Koulibaly, Manolas, Mario Rui; Fabian Ruiz, Bakayoko; Politano, Zielinski, Insigne; Mertens

Eltiltva: Demme

Sérült: Ghoulam, Ospina

Lazio (3-5-2): Reina; Patric, Acerbi, Radu; Lazzari, Milinkovic, Leiva, Luis Alberto, Marusic; Immobile, Correa

Eltiltva: –

Sérült: Luiz Felipe, Cataldi, Luis Alberto (?)

A Roma-Atalanta meccset 18:30-tól, a Napoli-Lazio találkozót pedig 20:45-től nézhetitek a Digi Sport 1-en élőben.