FIGC: nem járhat büntetés a Juventusnak, a Milannak és az Internek

Szerző: scribacchino


A FIGC elnöke, Gabriele Gravina nyilatkozott a becsődölni látszó Szuperliga-projektről, szerinte a szövetség nem sújtja szankciókkal az olasz triót.

Mint ismert, az UEFA és a FIGC korábban egyértelműen azt kommunikálta, hogy ha bármelyik olasz csapat részt vesz a Szuperligában, súlyos büntetésekre számíthat. Így azonban, hogy Agnelliék projektje úgy tűnik, kudarcba fullad, a Juve-Milan-Inter trió megúszhatja a büntetést.

“Határozottan megvédtük a labdarúgás értékeinek és szabályainak határát”-mondta Gravina.

“Úgy érzem, minden visszaállt a rendes kerékvágásba, de nem mehetünk el tétlenül amellett a tény mellett, hogy valami nincs rendjén.”-tette hozzá a FIGC 2018-ban kinevezett elnöke, majd azt is elmondta, a Szuperliga megalapítására tett törekvéseknek ösztönzőleg kell hatniuk, és módosításokat kell bevezetni az európai labdarúgásban a problémák orvoslására.

Gravina kitért a Serie A három “szakadárjára” is:

“Nem beszéltünk meg találkozót a három klub vezetőségével. Hétfőn összeül a szövetségi tanács, de nem tervezünk szankciókat vagy büntetéseket eszközölni. Egy ötlet, ami végül nem valósult meg, nem szankcionálható. Ha a jövőben olyan projektet készülnek megvalósítani, ami szembemegy a szabályainkkal, az igazságügyi szervek megteszik a megfelelő lépéseket.”

Football Italia