“A Juve tűnik a leggyengébbnek” – Materazzi

Szerző: Fan Gusto


Nyolc fordulóval az élvonalbeli bajnokság zárása előtt a második helyezett Milan és a hetedik Roma között mindössze kilenc pont a különbség. Hogy tovább fokozzuk, a Rossoneri csupán négy egységgel előzi meg a Gennaro Gattuso vezette, ötödik Napolit. Tovább sűrítheti az élbolyt, ha az aktuálisan hatodik helyen tanyázó Lazio sikerrel veszi az elmaradt Torino elleni találkozóját.

Egy szó, mint száz, végletekig kiélezett és roppant izgalmas küzdelem vár ránk a Bajnokok Ligája indulást érő pozíciók tekintetében. Tudja ezt az elfogulatlansággal éppen nem vádolható korábbi világbajnok Inter középhátvéd, Marco Materazzi is, aki nem volt rest, elmondta, hogyan látja az esélyeket a BL-helyekért zajló versenyfutásban.

“Azt gondoltam, hogy a Milan mostanra értékes pontokat hullajt majd el, de kiegyensúlyozottak maradtak, azt hiszem, hogy ők megérdemlik, hogy a következő szezonban a legrangosabb európai kupasorozatban versenyezzenek.” – kezdte a 2006-os világbajnokság egyik olasz hőse az Il Mattinonak adott nyilatkozatát.

“Az Atalanta padlógázzal száguld, míg számomra a Juventus tűnik a leggyengébbnek. A következő kör, amikor a Napoli az Interrel, az Atalanta pedig a Juventusszal találkozik, kulcsfontosságú lesz.”

A Matrix becenevű egykori pokróckemény bekk ezután arról is elárulta véleményét, miként látja korábbi válogatottbeli csapattársa és barátja, Gennaro Gattuso Napoliját.

“Minden probléma ellenére Gattuso felrázta a csapatát és Olasz Kupát nyert. Szinte sosem volt teljes a támadósoruk. Osimhen vagy Mertens nélkül felküldeni a csapatot nem ugyanolyan, mint velük, nem is beszélve a sérüléssel is bajlódó és koronavírus miatt is szenvedő Kalidou Koulibalyról.”

A bajnokság első négy helyezettje a Bajnokok Ligájában, az ötödik az Európa-ligában, míg a hatodik az újonnan induló Európai Konferencia Liga selejtezőjében indulhat.

A tabella élmezőnye 30 forduló után:

  1. Inter 74 pont
  2. AC Milan 63 pont
  3. Juventus 62 pont
  4. Atalanta 61 pont
  5. SSC Napoli 59 pont
  6. Lazio 55 pont (29 meccs)
  7. Roma 54 pont