Elképesztő sorozatban az Inter

Szerző: Adamo


Az Inter csapata 2-1-re megnyerte szerdai bepótolt mérkőzését a Sassuolo ellen, ezzel a milánói kihívó már 11 pontra növelte előnyét az olasz bajnokság (Serie A) tabellájának élén, és újabb fontos lépéssel került közelebb a trónfosztáshoz.

Az Inter 29 forduló alatt megszerzett 71 pontjával 11 egységnyi előnnyel vezeti a bajnokságot a második helyezett AC Milan előtt. A harmadik helyezett Juventus hátránya pedig már 12 ponttal tőlük.

A milánói gigász az utolsó tíz mérkőzését kivétel nélkül megnyerte. Ennek köszönhetően Antonio Conte csapata lett a valaha volt első egylet a hárompontos éra bevezetése óta, amely a tavaszi fordulás utáni első 10 bajnokija mindegyikét meg tudta nyerni az olasz élvonalban. Ezen széria alatt az Inter 23-4-es (!) gólkülönbséget tudhat magáénak, és az élmezőnyhöz tartozó csapatok közül a városi rivális mellett az Atalantát és a Laziót is legyőzték.

Az egész idényben csupán kétszer kapituláló éllovas legutóbbi 13 mérkőzését veretlenül abszolválta (11-2-0), ezen időszakon belülre datálódik még a Juventus elleni győzelem és a Roma elleni döntetlen. Lukakuék utoljára január 6-án kapituláltak egy Sampdoria elleni találkozón, a szezonbeli másik, legelső vereségükre pedig még az őszi milánói derbin került sor október 17-én.

A Nerazzurri az utolsó 12 bajnoki mérkőzésén egyetlen percet sem töltött hátrányban, az ellenfél még csak nem is vezetett ellenük. Legutóbb még a Roma ellen ízlelték meg, hogy milyen vesztésre állni, amikor a “farkasok” 1-0-ra vezettek ellenük a végül 2-2-es döntetlenre végződő január 10-i rangadón.

Jelen állás szerint az Inter szerezte holtversenyben a legtöbb (68) és kapta a második legkevesebb (27) gólt a Serie A mezőnyéből, miközben övék a legtöbb győzelem (22) és a legkevesebb vereség (2).

Nyilvánvaló, hogy a sikeres meneteléshez fontos tényező volt, hogy a csapat idejekorán kiesett a nemzetközi sorozatból. Az Inter a Bajnokok Ligájában jókora meglepetésre csak csoportja utolsó helyén végzett, így az Európa-ligában sem folytathatta tavasszal, tudtak a hazai bajnokságra koncentrálni. Ami már korábban is bebizonyosodott, Conte 3-5-2-es szisztémája nemzetközi szinten nem eredményes, viszont az otthoni pontvadászatban még mindig képes komoly sikereket elérni vele. Az Inter a Coppa Italiában az elődöntőben a Juventus ellen búcsúzott február elején.