Támadni, rendületlenül – Bulgária-Olaszország előzetes

Szerző: scribacchino


Bulgáriában játssza második VB-selejtezőjét az olasz csapat, és bár minden jel az újabb sikerre utal, nagyon ott kell lennie fejben az Azzurrinak, hogy elkerüljön egy kellemetlen meglepetést.

Mancini gárdája szinte tökéletes első félidőt játszott pár napja Észak-Írország ellen, de a meccs második félideje intő jel kell, hogy legyen: a tűzzel játszik a csapat, ha túl korán ráül az előnyre. Az északírek kis híján megtréfálták a sokszor pontatlan, kényelmes Azzurrit a folytatásban, és többek között Florenzi is azt nyilatkozta a meccs után, hogy a csapatnak el kell kerülnie az ilyesmit a jövőben.

A bolgárok elleni meccs kapcsán Mancini sem győzte hangsúlyozni: ugyan nem mondaná, hogy rossz második félidőt játszott a csapat Észak-Írország ellen, mindig a támadás kell, hogy legyen a kiindulópont az Azzurri játékában.

Az olasz mester arról is beszélt, hogy bár Bulgária fizikálisan nem olyan erős, mint az északírek, a játékosok technikailag képzettebbek, jobban bánnak a labdával.

Petrov együttese viszonylag sima, 3-1-es vereséggel kezdte meg a VB-selejtezőket Svájcban (13 perc alatt kaptak 3 gólt), és egyébként is pocsékul teljesít mostanság: legutóbb 2019 novemberében tudott nyerni tétmeccsen (legutóbbi 11 tétmeccséből 8-at elveszített a csapat).

Ezzel szemben Olaszország 23 meccse veretlen, utoljára még 2018-ban a portugálok ellen kaptak ki, Bulgária ellen pedig különösen jó a mérlegük: legutóbbi 19 meccsükből 17-et megnyertek ellenük, és 1968 óta nem kaptak ki a bolgároktól.

Mancini több ponton is belenyúlhat az északírek elleni kezdőbe, így nagy valószínűséggel Nicolò Barella, Federico Chiesa, Stefano Sensi és Andrea Belotti is kezdhet majd. A hazaiaknál olasz szempontból Antov és Galabinov neve lehet érdekes: előbbi a Bologna védelmét, utóbbi a Spezia támadósorát erősíti.

Olaszország (várható): G Donnarumma; Florenzi, Bonucci, Acerbi, Spinazzola; Barella, Sensi, Verratti; Chiesa, Belotti, Insigne

Bulgária (várható): Iliev; Dimov, Antov, Bozhikov; Cicinho, Malinov, Kostadinov, Chochev, Tsetanov; Galabinov, Despodov

A mérkőzést 20:45-től a Sport 2-n közvetítik majd.