Ambiciózus csapatot vár az U21 mestere az Eb-rajt előtt

Szerző: Benedicto


Ahogy arról már mi is beszámoltunk, a mai napon kezdetét veszi a 2021-es U21-es Európa-bajnokság. A magyar-szlovén közös rendezésű kontinenstornán mind kis hazánk fiataljai, mind az olasz korosztályos csapat ma kezdi meg szereplését.

Az Azzurrini ráadásul gyakorlatilag a torna nyitómeccsén mutathatja meg magát, igaz, két találkozót is egyszerre, 18:00-s kezdettel rendeznek meg ma. A társházigazda Szlovénia Spanyolország ellen nyit, a B csoport másik meccsén pedig az olaszok mérik össze az erejüket a csehekkel.

A találkozó kapcsán természetesen az Azzurrini edzője, Paolo Nicolato is véleményt formált. Az 54 éves szakvezető kiemelte a csehek rutinját, ugyanakkor elmondta, rendkívül ambiciózusnak látja csapatát a rajt előtt.

“A cseh válogatott komoly identitással rendelkezik, érettek, és határozottan tapasztaltabbak, mint mi, ugyanis sok 1998-as születésű játékosuk van.”

“Felnőtt, dinamikus futballt játszanak, tehát nehéz meccsre számítunk ellenük. Alaposan tanulmányoztuk őket, és készültünk néhány elemmel ellenük, viszont több játékost is elveszítettünk sérülések miatt, többek között Andrea Pinamontit.” – fogalmazott Nicolato, aki Samuele Ricci játékáról is kénytelen az említett okokból lemondani.

“Ez egy bonyolult torna lesz, nagyon kevés edzés és felkészülési lehetőség után vágunk neki, tehát minden lehetséges időt ki kell használnunk. Ez azt is jelenti, hogy egyszerűnek, de hatékonynak kell lennünk.”

“Tudjuk, hogy átmeneti szerepünk van, ugyanakkor nagyon izgalmas, hogy ez az ambiciózus csapat felépült és megmutathatja magát. Ambiciózusnak kell lennünk, és minden helyzetben meg kell próbálni a legjobbunkat nyújtani.”

A szövetségi kapitány helyzetét nehezíti az is, hogy az érintett korosztályból több játékost is a felnőtt válogatotthoz neveztek, pedig életkor alapján többek között Manuel Locatelli, Moise Kean és Alessandro Bastoni is ott lehetne a korosztályos Eb-n.

Az Azzurrini ma kora este, 18:00-kor a csehek ellen kezdi meg szereplését, majd március 27-én Spanyolország, március 30-án pedig Szlovénia ellen lép pályára.