Azzurrini: indul az U21-es Európa-bajnokság

Szerző: Adamo


A magyar-szlovén közös rendezésű U21-es Európa-bajnokság csoportkörének mérkőzései március végén kerülnek lebonyolításra. A korosztályos kontinenstornán természetesen ott lesz az olasz fiatalok válogatottja, az Azzurrini is.

Paolo Nicolato keretében több olyan játékos is szerepel, akik az idei szezonban már a Serie A-ban bontogatták szárnyaikat. Gondolunk itt első sorban Gabbiára és Tonalira a Milanból, Maggioréra és Pobegára Speziából, Scamaccára a Genoából vagy Lovatóra a Veronából. Mellettük a listán szerepel Cutrone neve, és több olyan játékos, akik jelenleg a másodosztályban pallérozódnak.

Az olasz válogatott kerete:

Kapusok: Marco Carnesecchi (Cremonese), Michele Cerofolini (Reggiana), Alessandro Plizzari (Reggina).

Hátvédek: Raoul Bellanova (Pescara), Enrico Delprato (Reggina), Gianluca Frabotta (Juventus), Matteo Gabbia (AC Milan), Matteo Lovato (Hellas Verona), Riccardo Marchizza (Spezia), Lorenzo Pirola (Monza), Luca Ranieri (SPAL), Marco Sala (Spal), Gabriele Zappa (Cagliari).

Középpályások: Davide Frattesi (Monza), Giulio Maggiore (Spezia), Tommaso Pobega (Spezia), Samuele Ricci (Empoli), Nicolo Rovella (Genoa), Sandro Tonali (AC Milan).

Támadók: Patrick Cutrone (Valencia), Lorenzo Colombo (Cremonense), Giacomo Raspadori (Sassuolo), Gianluca Scamacca (Genoa).

Szövetségi edző: Paolo Nicolato.

Az olasz korosztályos válogatott a B csoportban a társrendező Szlovénia mellett a mindig bombaerős spanyolokkal és a szintén nem félvállról vehető csehekkel nyertek besorolást.

Az Azzurrini csoportmérkőzései:

Március 24., szerda, 18:00, Celje: Csehország-Olaszország
Március 27., szombat, 21:00, Maribor: Spanyolország-Olaszország
Március 30., kedd, 21:00, Maribor: Olaszország-Szlovénia

Az U21-es Európa-bajnokság csoportbeosztása

A csoport: Magyarország, Németország, Románia, Hollandia
B csoport: 
Szlovénia, Spanyolország, Csehország, Olaszország
C csoport: 
Oroszország, Izland, Franciaország, Dánia
D csoport: 
Portugália, Horvátország, Anglia, Svájc

Csoportonként az első két helyezett válogatott jut majd tovább a legjobb nyolc közé, melynek küzdelmei majd a torna második szakaszában, május 31-től kerülnek lebonyolításra.