Locatelli: “A Milantól való távozásom letört, de segített is”

Szerző: Fan Gusto


Manuel Locatelli mára a Sassuolo meghatározó futballistájává, az olasz válogatott kerettagjává vált. Azonban abban, hogy a még mindig csak 23 esztendős középpályás erre a szintre jusson, fontos szerepet játszott a Milanban eltöltött időszaka. A Neroverdi labdarúgója most erről a periódusról beszélt a Sassuolo hivatalos médiacsatornájának.

“Az Atalanta ifjúsági csapataiban fociztam hat éves korom óta, valósággal összenőttem a csapattal. Amikor befutott a Milan megkeresése, egyszerre lefagytam, elsápadtam és hezitáltam. Aztán viszont bíztam a szüleim iránymutatásában, akik a Milánóba szerződésre ösztönöztek.”

Az pedig még mindig nem kérdés, hogy az a szerződés továbbra is kedves Locatelli számára.

Adriano Gallianival írtam alá az első profi kontraktusomat, méghozzá az ő tollával. Azt a szerződést a mai napig féltve őrzöm az otthonomban.”

A transermarkt szerint 35 millió eurót érő futballista manapság hétről hétre olyan kiválóságok ellen lép pályára, mint Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic vagy éppen Romelu Lukaku. Az első találkozása egy igazi klasszissal viszont valósággal sokkolta.

“Az első edzésemen a Milan felnőtt keretével Montolivo azt mondta nekem, hogy fogjam Kakát… jószerivel azt sem tudtam, hogy hol áll a fejem. Aztán igyekeztem úgy edzeni, hogy ne gondoljak folyton arra, hogy kik vesznek körül és a dolgok kezdtek egészen jól alakulni.”

Aztán persze elérkezett az első felnőtt tétmeccs napja is…

“A találkozó után könnyek között adtam interjút a partvonal mellett, majd ahogy az öltözőbe értem, a csapattársak egyből cukkolni kezdtek. Emlékszem, Antonelli tréfásan azt mondta ” Mostantól a lányok mindig azt fogják gondolni, hogy gyönyörű vagy.

Locatelli csodaszép időszakot töltött a Rossonerinél, a Juventus ellen szerzett bombagóljára a Serie A összes fanatikusa emlékszik. Azonban a játékos és a klub kapcsolata kihűlt.

“Emlékszem, egy padon ültünk a vezetőkkel Milanellóban, ahol elmondták, hogy többé nincs szükségük rám. Az egész borzasztóan elkeserítő volt, de a végén jól jöttem ki belőle, mert nekem is szükségem volt a váltásra.”

Manuel Locatelli ebben a szezonban eddig 25 olasz bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ezeken 3 gólt és 2 gólpasszt jegyzett. Jelenlegi szerződése 2023 nyaráig köti a Neroverdihez, azonban éppen a napokban kaptak szárnyra olyan pletykák, melyek szerint a Juventus kulcsszerepet szánna neki a csapat újraformálásában.

Forrás: gianlucadimarzio.com, milanreports.com, sassuolocalcio.it, transfermarkt.de