Totti: „Egy másik pillanatot választottam volna”

Szerző: scribacchino


Francesco Totti kényszerített visszavonulásáról és karrierje két legjobban bánt pillanatáról beszélt.

„Tudtam, hogy vissza kell vonulnom. Szembe kellett nézni a tényekkel.”-kezdte Totti az Il Corriere della Sera-nak adott interjújában.

„Ettől függetlenül egy másik pillanatot választottam volna. Kényszerítve voltam, pedig együtt is találhattunk volna egy megoldást.”

„Én magam szerettem volna meghozni a döntést.”

Mint ismert, 2017-ben, a visszavonulásakor Totti kapcsolata megromlott Luciano Spalletti vezetőedzővel. A Roma egykori kapitánya erre is reagált:

„Ez már a múlté – a történet véget ért, amikor elhagyta a Romát én pedig visszavonultam. Felesleges arról beszélni, mi történhetett volna. Mindketten tévedtünk, és a klub is hibázott, de ez már a múlt.”

„A Roma kapitányaként voltak, akik imádtak, és olyanok is, akik utáltak.”

„A szurkolók most a futball egyik legendájának tartanak, akárhová megyek Olaszországban, vagy bárhol máshol Európában, minden rajongó eláraszt a szeretetével. Igazi szeretettel, amiről korábban álmodni sem mertem volna.”-folytatta Totti.

„Néha megnézem a visszavonulásomról készült felvételeket. Mindig mondogatom magamban, hogy csatornát kéne váltanom, mielőtt elkezdem olvasni a levelet, de sosem kapcsolok át. Eluralkodnak rajtam az érzelmek minden alkalommal, amikor ezeket a képsorokat nézem.”

„A Roma szinte az otthonom volt. Itt nőttem fel, és itt is fogok meghalni. Lehetetlennek tűnt elhagyni Trigoriát, de meg kellett hoznom ezt a döntést.”

„Sajnálom, hogy most nem lehetek a Románál, de egy új ösvényre léptem, és nem szeretném otthagyni azokat az embereket, akikkel most dolgozom együtt.”

„Meglátjuk majd, mi történik kettő, öt vagy akár tíz év múlva. Soha ne mondd, hogy soha.”

Tottit arról is megkérdezték, van-e valami, amit megbánt játékoskarrierje során.

„Az a szabálytalanság Balotellivel szemben és Poulsen leköpése. Ez a két dolog volt a legrosszabb, amit a pályán tettem, és a mai napig nem tudok ezekre magyarázatot adni.”

Football Italia