Serie A: szimpatikus középcsapatok rangadója – előzetes

Szerző: Adamo


serie-a-logo

A Serie A 27. fordulójának első szombati mérkőzésén a semleges calcio-szurkolók két talán legnagyobb kedvence, a Sassuolo és a Hellas Verona találkozik egymással 15 órától.

A két csapatot mindössze két pont választja el egymástól a tabella 8-9. helyén. A Hellas áll előrébb, a Neroverdi sikerrel előzhet, mindketten egy-egy vereség után készülnének a javításra. A Sasol az Udinese, a Gialloblú pedig az AC Milan ellen szenvedett 2-0 arányú zakót a Serie A múlt fordulójában. Bátor, tetszetős játékával általában mindkét gárda a mezőny legjobbjait is képes meglepni.

Roberto De Zerbi csapata az álomszerű rajt után még a nagyokkal versenyzett, azóta visszacsúsztak. Az oroszlánkörmeit már tavaly is megcsillogtató Sassuolo rendszerint sok alapembert nélkülöz sérülések miatt. Ma délután sem számíthatnak például Jeremie Boga, Mehdi Bourabia, Vlad Chiriches és Filippo Romagna játékára.

A bajnokság első hét helyezettje ellen 15 pontot jegyző Verona nem egy komoly skalpot begyűjtött már a szezonban. De Zerbihez hasonlóan Ivan Juric ugyancsak kiegyensúlyozott munkát végez, ennek köszönhető, hogy az egymást követő második idényben is sziklaszilárd középcsapat a Hellas. Hiányzók náluk is akadnak, a középpályáról Ebrima Colley nélkülözése jelenthet veszteséget.

A novemberi egymás elleni találkozón Boga és Berardi góljaival a Sassuolo idegenben diadalmaskodott 2-0-ra. Ebben a felállásban tavaly 3-3-ra végeztek egymással, a hazaiak 1-3-ról egyenlítettek a hajrában. A Hellas az utolsó négy próbálkozás alkalmával nem tudta legyőzni a Sassuolót, utoljára 2017 novemberében nyertek ellenük idegenben.

A várható kezdőcsapatok:

Sassuolo: Consigli; Toljan, Marlon, Ferrari, Rogerio; Locatelli, Obiang; Berardi, Traore, Djuricic; Caputo

Hellas Verona: Silvestri; Gunter, Ceccherini, Dimarco; Faraoni, Miguel Veloso, Tameze, Lazovic; Barak, Zaccagni; Lasagna