Serie A: ki folytatja a menekülést? – előzetes

Szerző: Adamo


serie-a-logo

A délutáni Sassuolo-Hellas Verona és a kora esti Benevento-Fiorentina mérkőzés után a Serie A 27. fordulójának utolsó szombati meccsét a Genoa és az Udinese vívja egymással este 20:45-től.

A nap záró összecsapásán két olyan csapat találkozik a Marassiban, amelyeknek korábban súlyos kiesési gondjai voltak. Jelenleg azonban mindketten megnyugtató távolságban vannak a veszélyes zónától, ám teljesen mégsem dőlhetnek hátra. A Friuliani a 11. helyen öt ponttal és két pozícióval előzi meg a Grifonit. Ráadásul jobb formában is vannak, az utolsó négy fordulóban nem találtak legyőzőre, miközben a Genoa öt kör óta nyeretlen.

A szezont pocsékul kezdő Genoa tavaly év végén nevezte ki a mindenkori megmentő Davide Ballardinit. A klubot negyedszer irányító szakemberrel megtáltosodott a csapat, a liga legjobb formában lévő együttesei közé tartoztak. Az utóbbi időben a sérülések megszaporodásával némi hullámvölgybe kerültek. Utoljára február 6-án a Napolit győzték le, de azóta is csak az Inter és a Roma tudta megverni őket. A mai összecsapáson Mattia Destro és Andrea Masiello eltiltás, Mattia Perin, Goran Pandev és Luca Pellegrini sérülés miatt hiányozhat.

Az Udinese ugyancsak gyenge rajt után kezdett magára találni, és stabilizálta helyét a középmezőnyben. A Bianconeri az utolsó kilenc fordulóban csak egyszer, az AS Roma ellen kapitulált. A széria alatt Luca Gotti együttese ikszelt az Atalanta, az Inter és a Milan ellen, valamint legyőzte a Sassuolót és a Veronát. Jajalo és Pussetto hosszabb ideje sérültek, a védelemből Samirt, a támadósorból Gerard Deulofeut nélkülözik. Rodrigo De Paul pedig olyan formában robog a szezonban (5 gól, 6 gólpassz), hogy a Serie A és a Premier League élmezőnye is le akarja igazolni.

A várható kezdőcsapatok:

Genoa: Perin; Goldaniga, Radovanovic, Criscito; Zappacosta, Strootman, Badelj, Zajc, Czyborra; Shomurodov, Scamacca.

Udinese: Musso; Becao, Bonifazi, Nuytinck; Molina, De Paul, Wallace, Arslan, Stryger Larsen; Pereyra, Llorente