Atalanta: “bízunk a továbbjutásban”

Szerző: Adamo


Az Atalanta a Spezia 3-1-es pénteki legyőzése után már a következő előtte tornyosuló feladatokra tekint. A La Dea a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az 1-0-s hazai vereség után kedd este az Alfredo di Stéfano Stadionban léphet pályára a Real Madrid ellen.

Az első mérkőzés elvesztése után is objektíven értékelő Gian Piero Gasperini fejében a megnyert bajnoki után már a BL-meccs jár:

“Nem szeretnénk könnyen adni a bőrünket. Nehéz lesz továbbjutni, de akkor is az lenne, ha nem kaptunk volna ki az első mérkőzésen. Az odavágón fájdalmas, védekező futballra kényszerültünk létszámhátrányban. Bízom benne, hogy 11 a 11 ellen másra leszünk képesek. Bízunk a továbbjutásban. Megalkuvás nélkül akarunk játszani, hogy bármi legyen az eredmény, büszkék lehessünk magunkra.”

A története során másodszor, egyúttal egymást követő idényben másodszor BL-szereplő Atalanta mindkét évben bejutott az egyenes kieséses szakaszba. A 2019-2020-as rendhagyó kiírásban a PSG elleni negyeddöntő jelentette a végállomást. Most ennek eléréséhez bravúrra lenne szükség a hiányzói és hányattatott szezonja ellenére a bergamóiaknál még mindig jóval erősebb Real ellen.

A BL negyeddöntő visszavágóját kedd este 21 órától rendezik Madridban.