Serie A: nagy csapatok célkeresztjében a szezon felfedezettje

Szerző: Adamo


serie-a-logo

Minden bizonnyal nyáron valamelyik tradicionális olasz nagy csapatnál köthet ki a Hellas Verona színeiben remek szezont futó fiatal hátvéd. A beszámolók szerint Matteo Lovato szolgálatai iránt ugyanis legalább négy klub sorakozott fel.

A La Gazzetta dello Sport aktuális információi szerint az AS Roma és az AC Milan egyaránt készen áll ajánlatot tenni a 21 esztendős játékosért a Gialloblúnak. Egyesek szerint a fővárosiak 13 millió eurót már fel is kínáltak érte, nem olyan rég pedig a Juventus és a Napoli érdeklődéséről is olvashattunk.

Lovato korábban a Genoa és a Padova utánpótlásbázisán pallérozódott. Az elmúlt szezonban utóbbi színeiben 17 mérkőzés jutott neki az olasz harmadosztályban (Serie C). A legmagasabb osztályban az elmúlt szezonban egy meccs erejéig debütált kölcsönadása előtt. Az igazi áttörést a mostani szezon hozta meg számára a Serie A-ban. Az Ivan Juric irányításával az egymást követő második szezonban is sziklakemény Hellas alapembere lett. Lovato a 2020-2021-es idényben húsz bajnokin lépett pályára, és többször a nagyok ellen is bizonyította rátermettségét, a Juventus elleni őszi döntetlen alkalmával a meccs legjobbja lett.

Emlékezhetünk rá, hogy a Hellas egy éve már eladott egy tehetséges hátvédet a Romának, Marash Kumbulla sérülései miatt egyelőre nem tudott kiteljesedni a “farkasoknál”. A jó üzleti kapcsolatban bízva a rómaiak joggal lehetnek esélyesek érte. Ugyanakkor kétségtelenül a többi kérő is komoly kiugrási lehetőséget kínálhat a fiatal tehetség számára.