Visszatérőkkel kapaszkodna a Napoli – előzetes

Szerző: Adamo


A Serie A aktuális hétvégi, 26. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén az elmúlt időszakban elképesztő mélységeket megjáró Napoli együttese a középmezőnyhöz tartozó Bolognát látja vendégül 20:45-től a Stadio Diego Armando Maradonában.

Az elmúlt hetekben a Partenopei nem egyszer egy kezdőcsapatra való játékost hiányolt különféle sérülések és/vagy vírusfertőzések okán. A mérsékelt szereplés révén Gennaro Gattuso alatt megingott a kispad, és bár egyelőre nem váltották le, a viharfelhők aligha múltak el az egykori Milan-legenda feje felett. Ugyan már “csak” Hirving Lozano és Andrea Petagna nem bevethető, rendkívül inkonzisztensen szerepel a gárda. A Napoli az idei szezonban utoljára december elején tudott egymás után két Serie A-s bajnokit megnyerni. Múlt hétvégén ugyan 2-0-ra megnyerték a Benevento elleni regionális rangadót, a hétközi őrült meccsen csak 3-3-ra végeztek a Sassuolo ellen. Az El-ből a 32 között kieső gárda a Serie A idei küzdelmeiben 44 pontjával jelenleg a hatodik helyet foglalja el.

Biztató lehet Gattusóék számára, hogy Lorenzo Insigne és Dries Mertens is maga mögött hagyta a korábbi sérülését, és ezen a találkozón Kalidou Koulibaly és Victor Osimhen ugyancsak újra csatasorba állhat.

Mindeközben egy másik egykori Milan-tréner, Szinisa Mihajlovics csapatánál éppen mostanság sokasodnak a sérülések. A jó ideje harcképtelen Santander és Farago mellé a közelmúltban csatlakozott Nicolás Dominguez, Aaron Hickey és Takehiro Tomiyasu. A Rossoblú múlt hétvégén komoly skalpot ért el a Lazio legyőzésével, amely akkor sorban a negyedik veretlen bajnokijuk volt, a hétközi fordulóban viszont a menekülő Cagliaritól vereséget szenvedtek.

A novemberi egymás elleni mérkőzésen a nápolyiak Osimhen góljával 1-0-ra nyertek a Dall’Arában. Viszont az utolsó déli fellépésén a Bologna 2-1-re győzött aktuális ellenfele otthonában, ebből a szempontból is lenne tehát mit javítania a Napolinak.

A várható kezdőcsapatok:

Napoli: Ospina; Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, Ghoulam; Fabian Ruiz, Demme, Zielinski; Politano, Mertens, Insigne.

Bologna: Skorupski; De Silvestri, Danilo, Soumaoro, Mbaye; Svanberg, Poli; Orsolini, Soriano, Sansone; Palacio.