Ismét Olaszországban a Királyi Gárda

Szerző: Fan Gusto


“Jó benyomást akarunk tenni”Gian Piero Gasperini, az Atalanta mestere.

Eddig nem alakult túl rózsásan a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakasza az olasz együttesek számára. A Juventus kínos portugáliai fiaskója és a Lazio tegnapi bajorok elleni hazai veresége után ma az Atalanta változtathat a negatív trendeken.

Igaz, Ilicicéknek nem lesz könnyű dolguk, ha helyre akarják állítani a talján együttesek megtépázott renoméját, hiszen az ellenfél a tegnap este már Bergamóban edző Real Madrid lesz. A spanyol sztárcsapatnak van olaszországi BL-tapasztalata a futó szezonból, ugyanis az Inter csoportellenfeleként Zinedine Zidane-ék már jártak a San Siroban, ahol sima győzelmet arattak. Igaz, akkor nem volt ennyire foghíjas a Királyi Gárda kerete, most ugyanis Benzema mellett Valverde, Hazard, Rodrygo, Sergio Ramos, Carvajal, Odriozola, Militao és Marcelo sem lehetnek ott a pályán.

Sergio Ramos hiánya egyben azt is jelenti, hogy Cristian Romero, a bergamóiak bekkje egyelőre biztosan nem léphet pályára példaképe, Sergio Ramos ellen. Nem úgy Matteo Pessina, aki alig várja már, hogy szembeszálljon Toni Kroosszal.

Zidane, a madridiak francia trénere elmondta, “támadó szellemű ellenfélre számít”, az pedig bizonyos, hogy az Atalanta nem feltett kézzel érkezik majd a pályára.

Az életveszélyes olasz támadójátékról az élete formájában futballozó Luis Muriel gondoskodhat. A kolumbiai csatár a ma esti találkozó előtt úgy fogalmazott, “Ha mindent beleadunk és hiszünk magunkban, akkor bárkit képesek vagyunk legyőzni”.

Amikor legutóbb európai élcsapat látogatott az Atalanta otthonába, annak csúnya vége lett. A Jürgen Klopp Liverpoolja akkor átgázolt Gasperiniéken, a visszavágó viszont már másként festett. Most azonban, ha az Atalanta komolyan gondolja a továbbjutást, akkor nem engedhet meg magának egy, a tavaly őszihez hasonló rövidzárlatot.

Atalanta – Real Madrid – 21:00

TV: M4 Sport

A várható kezdőcsapatok:

Atalanta (3-4-1-2): Gollini; Toloi, Romero, Djimsiti; Maehle, De Roon, Freuler, Gosens; Pessina; Muriel, Zapata

Real Madrid (4-3-3): Courtois; Lucas Vazquez, Varane, Nacho, Mendy; Modric, Casemiro, Kroos; Asensio, Mariano, Vinicius