Százados Inzaghi – a liga történelmének legjobbjai között a Lazio edzője

Szerző: Benedicto


Miközben a világ már a küszöbön álló Milan-Inter derbire készül, ne feledkezzünk meg a tegnapi nap eseményeiről sem. Az Inzaghi vezette Lazio Luis Alberto góljával 1-0-ra legyőzte a Sampdoriát, így átmenetileg BL-indulást érő helyen tanyázik.

A szezont valamivel nehezebben kezdő Sasok ezzel tehát folytatják remek formájukat, utolsó 8 bajnokijukból hetet megnyertek Immobiléék.

A győzelem viszont ezúttal nem csak a 3 pont miatt volt fontos, hanem Simone Inzaghi jubileuma miatt is: a fiatal szakvezető 100. győzelmét aratta edzőként a Serie A-ban.

A “századosi kinevezés” már önmagában is nagyszerű eredmény, de igazán nagyszerűvé az teszi mindezt, ha történelmi kontextusba helyezzük. Másként fogalmazva: Inzaghi 182 bajnokin érte el a 100 győzelmet a Serie A-ban, aminél gyorsabban csupán 3 szakvezető tudta ezt megtenni az évtizedek során.

Inzaghi tehát ebben a mutatóban már a Serie A történelmének legjobbjai közé emelkedett – hogy más vonatkozásban is beszélhetünk-e majd róla így, az egyelőre még a jövő zenéje.

A 100 győzelmet leggyorsabban elérő Serie A-s edzők toplistája:

10. Vincenzo Montella – 228 meccs
9. Alberto Zaccheroni – 220 meccs
8. Massimiliano Allegri – 203 meccs
7. Roberto Mancini – 197 meccs
6. Giovanni Trapattoni – 187 meccs
5. Carlo Ancelotti – 185 meccs
4. Simone Inzaghi – 182 meccs
3. Fabio Capello – 180 meccs
2. Maurizio Sarri – 169 meccs
1. Antonio Conte – 145 meccs