“Hívott az Inter is, de a Milant választottam” – Leao

Szerző: Benedicto


Városi derby, örökrangadó, egyben talán bajnoki döntő is – régen volt utoljára akkora tétje egy Milan-Inter bajnokinak, mint holnap délután lesz.

Milánó két büszkesége alig 24 óra múlva idén másodszor is összecsap egymással a bajnokságban, a kiélezett bajnoki küzdelemben pedig egy siker bármelyik fél számára döntő lökést is adhat.

A Derby della Madonnina kapcsán természetesen rengeteg szereplő és szakértő megszólal ezekben a napokban. Ezúttal a Rossoneri támadója, Rafael Leao elevenítette fel Milánóba igazolásának történetét.

“Nyilvánvalóan elsők akartunk maradni, de nem kezdünk drámázni, amiért az Inter megelőzött minket.” – kezdte Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatát a portugál, utalva ezzel arra, hogy a városi rivális éppen múlt hét végén előzte meg hosszú idő után a Milant a tabella élén.

“A bajnokság hosszú, és csak az a fontos, hogy a legvégén elsők legyünk. Most egy nagyon fontos meccs vár ránk, amibe tiszta fejjel kell belevágnunk. Nyerni akarunk.”

Rafael Leao 2019 nyarán csatlakozott a piros-feketékhez a Lille-től, de az akkor még csupán 20 esztendős tehetséget a városi rivális is megpróbálta megszerezni.

A Milant választottam, mert a vezetőik megkerestek engem korábban és beszéltek velem, én pedig ezt a klubot tettem a listám élére. Amikor a Milan keres téged, nem mondhatsz nemet.”

A holnapi találkozót ismételten Ibrahimovic és Lukaku párharcaként harangozza be a nemzetközi sportsajtó, Leaot pedig rutinos csatártársáról is megkérdezték.

“Örülünk, hogy Ibra velünk van, mert a pályán és azon kívül is egy nagyszerű személyiség, aki mindenkinek rengeteget segít. Olyan a számunkra, mint egy idősebb testvér. Ő a referencia, aki arra késztet minden edzésen, hogy túllépj a korlátaidon. Olyan győztes mentalitása van, amilyet még sosem láttam másokban. Mellette mindig nagyon kell figyelned, mert bármelyik pillanatban adhat neked egy gólpasszt.”

Leao az idei szezonban 17 bajnokin 5 gólt és 5 asszisztot jegyzett ezidáig, az Inter elleni őszi bajnokin éppen Ibrát szolgálta ki a svéd második, később győztesnek bizonyuló gólja előtt.