Conte bocsánatot kért

Szerző: Benedicto


Nem múlt el utóélet nélkül a szezon harmadik Inter-Juve rangadója, ami bár 0-0-s döntetlent hozott kedd este, mégis hosszú időre beszédtémát szolgáltat majd.

A találkozó félidejében Antonio Conte intett be nemes egyszerűséggel a Juventus lelátón ülő vezetőinek, amire válaszul a meccs végén Andrea Agnelli, a Zebrák elnöke kiabálta oda kedvenc József Attila-idézeteit az Inter szakvezetőjének.

Kissé talán meglepő módon a hírek szerint egyik főkolompost sem fenyegeti eltiltás vagy egyéb büntetés, Conte viszont a csapata holnapi, Lazio elleni meccsét megelőző sajtótájékoztatón ismét szóba hozta a témát, és mindenkitől elnézést kért tettéért.

“A sajtótájékoztatón csak a futballról akarok beszélni, ezért ezt elmondom most, még mielőtt nekilátnánk.” – kezdte mondandóját Conte.

Azért vagyok itt, hogy bocsánatot kérjek, mert rosszul reagáltam a sértésekre. Másként is reagálhattam volna, pozitívabb módon.”

“Sajnálom, tanulni fogok ebből a jövőben. A sértések és provokációk nem jelenthetnek kifogást, mert lett volna lehetőségem máshogy reagálni.”

“Mindenki látta, mi történt a Juventus stadionban, ami fontos nekem. Azonban mi, az edzők, a játékosok és az elnökök is példát kell, hogy mutassunk, ezért másként kellett volna válaszolnom a sértésekre és provokációkra – talán tapssal, vagy felfelé fordított hüvelykujjal, hogy megmutassam: hallom, amit mondanak, de képes vagyok pozitívan reagálni.”

“Mindezek után most a játékra kell koncentrálnunk. Az emberek a fociról akarnak beszélni, nem pletykákról.”

Az Internek holnap a pazar formában lévő Lazio ellen lesz lehetősége javítani a kupából való kiesés után, amivel kapcsolatban Conte úgy fogalmazott, ez egy “nagy teszt” lesz csapata számára.