Titánok csatája – Ibra vs. Lukaku

Szerző: Fan Gusto


Az üresen tátongó San Siroban is parázs volt a hangulat a tegnap esti, 2-1-es kék-fekete sikert hozó Derby della Madonninán. Az Olasz Kupa negyeddöntőjében a “vendégként” pályára lépő Milan a később a kiállítás sorsára jutó Zlatan Ibrahimovic hajszálpontos lövése után szerezte meg a vezetést, amire a pályaválasztó Nerazzurri részéről Romelu Lukaku büntetőből válaszolt, végül pedig a bírócsere miatti 10 perces hosszabbításban Christian Eriksen mesteri szabadrúgásgólja jelentette kegyelemdöfést Pioliéknak.

A találkozó tehát bővelkedett az eseményekben, de nem csupán sportszerű, hanem a futballpályára kevésbé illő jelenetek is borzolták a kedélyeket. Ilyen volt Romelu Lukaku és Zlatan Ibrahimovic szó(/fej)párbaja az első játékrész végén. Most annak próbálunk utánajárni, hogy vajon mi történt, illetve mi hangozhatott el a két sztárcsatár között.

Elsőként ugorjunk vissza az időben, egészen 2018 januárjáig. Ekkor Lukaku még az Everton játékosa volt, az angol együttes vezetője, Farhad Moshiri pedig egy különleges történetet osztott meg a nagyérdeművel a belga óriás szerződéshosszabbításával kapcsolatban:

“”Jobb ajánlatot tettünk neki, mint a Chelsea, az ügynöke is eljött, minden készen állt a szerződés aláírására. Aztán Rom (szerk.:Lukaku) a megbeszélés kellős közepén felhívta az édesanyját, majd azt mondta, hogy amikor ő maga zarándoklaton volt Afrikában akkor részt vett egy vudu szertartáson, ahol azt az üzenetet kapta, hogy a Chelseabe kell igazolnia.”

Lukaku egyik képviselője azonnal cáfolta Moshiri szavait, mondván “Romelu mélyen vallásos katolikus ember, a vudu tanai pedig távol állnak a hitétől”. Végül Lukaku a Manchester Unitedbe szerződött, ahol aztán egy bizonyos Zlatan Ibrahimovic is a csapattársa lett.

Ekkor történt az, amiről Zlatan Ibrahimovic mókásan számolt be még 2019-ben a La Gazzetta dello Sportnak; “Azt mondom, hogy ne várjatok jó technikát Lukakutól. A legnagyobb fegyvere a nyers ereje. (…) Amikor a Unitedben rúgtuk a bőrt, akkor fogadást ajánlottam neki. Azt mondtam neki, hogy “50 fontot adok neked minden tökéletes első labdaérintésedért.” Erre megkérdezte tőlem, hogy mit kap, ha mindegyik teljesen jó lesz? Azt válaszoltam, hogy semmit, egyszerűen csak jobb játékos válik belőle. Lukaku nem fogadta el a kihívást, talán félt, hogy veszít?!” – tette hozzá a svéd óriás viccesen, majd sok sikert kívánt a belgának, és elmondta “biztos vagyok benne, hogy az Internél is bizonyítani fog”.

Így érkeztünk el a tegnapi kupameccshez, ahol az első félidő hajrájában komoly csetepaté alakult ki a két játékos között. Azt nem tudjuk, hogy ki kezdte, azt is nehéz kihámozni, hogy pontosan mi hangzott el, mi mégis kísérletet teszünk rá.

A Tuttomercato.web értesülései szerint Zlatan Ibrahimovic állítólag a következővel húzta ki a gyufát a belgánál; “Menj és hívd segítségül a vudut, kis szamár.” Ha minden igaz, akkor ezután borult a bili Lukakunál, aki nem éppen baráti hangnemben felszólította svéd sporttársát, hogy létesítsen kapcsolatot nemi úton feleségével (szerk.: azért nem teljesen így fogalmazott), majd azt mondta, “Gyerünk, intézzük el a dolgot odabent, ribanc!”

A mérkőzés után aztán a két vezetőedzőt kérdezték a nem éppen az irodalmi tejivókba kívánkozó esetről.

Antonio Conte elmondta; “Én is voltam játékos, szóval tudom, hogy az indulatok egy meccsen olykor elszabadulnak. A fontos a dolgok mértéke. Jó volt látni, hogy Lukaku mennyire koncentrált. Ibrában egy igazi bajnok eltökéltsége dolgozik, egy valódi harcos és azt gondolom, hogy Romelu is egyre inkább fejlődik ebből a szempontból. Boldog lehetek, hogy ennyire feltüzeltnek láttam őt.”

Stefano Pioli pedig úgy fogalmazott: “Két felnőtt emberről van szó, mondtak valamit egymásnak, én viszont nem tudom, hogy mit. Ezek a dolgok megesnek.”

A Milan mestere még elmondta, hogy a találkozó után Zlatan Ibrahimovic elnézést kért, na persze nem Lukakutól, hanem a csapattól, amiért piros lapjával lehetetlen helyzetbe hozta a Rossonerit.

Forrás: goal.com, football-italia.net, La Gazzetta dello Sport, tuttomercato.web