Lazio-Roma meccs utáni nyilatkozatok

Szerző: scribacchino


serie-a-logo

Mély csalódottságról és ajándékgólokról hallani az egyik oldalon, „barátságos meccsről” és tüzes tekintetekről a másikon – nyilatkozatok a Lazio-Roma után.

A Lazio tegnap este a vártnál sokkal könnyebb meccsen aratott 3 gólos győzelmet városi riválisa felett. A találkozó utáni nyilatkozatokból válogattunk.

„Úgy gondolom, a megfelelő hozzáállással kezdtük a mérkőzést, de ha odaajándékozunk két gólt egy olyan csapatnak, mint a Lazio, nem könnyű felállni a padlóról.”-mondta Fonseca a Sky Sportsnak, hozzátéve, hogy Ibanez egyik hibájánál sem volt kimondottan veszélyes helyzet a hazaiak előtt, ezeket a szituációkat ezért főleg kézben kellett volna tartani, hiszen két elkerülhető gólról van szó.

„A Lazio nagyon jól védekezett, járattuk elöl a labdát, de nem találtunk rést, mert minden területet lezártak. Ezért dicséret illeti őket.”-mondta a portugál mester.

„Nehéz szavakba önteni, mennyire csalódottak vagyunk ma este. Rendkívül el vagyunk keseredve, mert az eredmény nem tükrözi azt, hogy milyen jól ment a játék mostanában.”-nyilatkozott Chris Smalling.

„Meg kell találnunk a módját, hogy változtassunk a gondolkodásmódunkon, főleg egy ilyen gól után, mint a második. Nincs azonban sok időnk sajnálkozni, mert a nagycsapatoknak fel kell állniuk egy ilyen vereség után, ráadásul jövő héten két fontos mérkőzésünk is van. Mindenkitől pozitív reakcióra van szükség. Az elmúlt időszakban jól játszottunk, domináltunk a meccseinken, és nem engedhetjük, hogy emiatt az eredmény miatt ez megváltozzon.”

„Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, eltökélten, agresszívan játszottunk, gyorsak voltunk és fizikálisan is helytálltunk. A srácok nagyszerűek voltak, de már a meccs előtti napon is láttam a tüzet mindenki tekintetében, azzal ellentétben, ahogy néhány korábbi meccsen tapasztaltam.”-nyilatkozta a siker után Simone Inzaghi, aki nem fukarkodott a dicséretekkel a meccs emberévé választott Lazzarival kapcsolatban sem.

A Lazio mestere reagált néhány korábbi csalódást keltő eredményre is a győzelem tükrében:

„Igaz, hogy a Lazio elszórt néhány pontot ebben a szezonban, de ennek az az oka, hogy 3 naponta úgy kellett játszanunk, hogy a Covid miatt rengeteg játékost kellett nélkülöznünk. A Brugge ellen például 11-12 hiányzónk volt.”

A győzelem után Cataldi és Caicedo természetesen reagált a közösségi médiában Rizzitelli nem túl szerencsés nyilatkozatára (a korábbi Roma-játékos azzal viccelődött, hogy bár a rangadókon nem megy a csapatnak, most nem rangadó, csak egy barátságos meccs vár a Romára egy kiscsapat ellen); Cataldi csak ennyit küldött Rizzitellinek válaszul: „Kiscsapat. Barátságos meccs.”

A két gólt szerző Luis Alberto az alábbi módon értékelt:

„Az idei szezonban a szokásosnál is fontosabb ez a győzelem, mert nem ment nekünk olyan jól a Serie A-ban.”-mondta a spanyol, aki egyébként Instagramon azzal viccelődött a meccs előtt, hogy a taktika szerint csak Immobilének kell passzolni a labdát, és minden rendben lesz, ehhez képest két góllal is kivette a részét a sikerből.

A mérkőzés után természetesen a Lazio győzelmének egyik kulcsemberét, Lazzarit is megszólaltatták:

„A derbi az a derbi, ezzel a játékosok is ugyanúgy érzik, mint a szurkolók, ezért a kezdetektől fogva agresszívan akartunk játszani, és megakadályozni a Romát abban, hogy zavartalanul járathassák a labdát. Ez az első perctől a 96.-ig sikerült is, így tudtuk megnyerni a meccset.”

„Ez a harmadik győzelmünk zsinórban, és négy mérkőzés óta veretlenek vagyunk, úgy gondolom, ez lehet a fordulópontja a szezonunknak. A taktikai, technikai tényezőket, és az agresszivitást tekintve is jobbak voltunk a Románál, egy ilyen derby-siker pedig extra lökést adhat a továbbiakban.”

Football Italia