Csendes esélyesből favorittá léphet előre a Roma az Inter ellen

Szerző: Benedicto


Nem akármilyen programmal indul a vasárnap Olaszországban: ebédidőben máris a forduló rangadójára kerül sor a Roma és az Inter részvételével. Húsleves és rakott krumpli mellé tökéletes választás!

12:30-kor indul útjára a labda a Stadio Olimpicoban, ahol a remek formában lévő Farkasok a csodás széria után éppen megtorpanni látszó Intert fogadják. A találkozó tétje hatalmas, hiszen gyakorlatilag eldőlhet, melyik csapat marad a Milan első számú üldözője a bajnokságban.

A két klubot mindössze 3 pont választja el egymástól a dobogó 2. és 3. fokán. A Roma zsinórban 3 győzelemmel, utolsó 6 bajnokijából ötöt megnyerve magabiztos lehet az összecsapás előtt. Az Inter ugyanakkor nem kevesebb, mint 8 bajnokit tudott zsinórban megnyerni – igaz, ez a nagy sorozat hét közben megszakadt, a Sampdoria 2-1-re tudta legyőzni Lukakuékat.

A szerda vereség egy nagy kihagyott ziccer volt a Nerazzurri részéről, ugyanis a csapat egy győzelemmel kihasználhatta volna, hogy a Juventus legyőzte a Milant, és élre ugorhatott volna a tabellán. Így viszont továbbra is az üldözés Conte tanítványainak a feladata, hiszen a Milan tegnapi sikerével ismét 4 ponttal megy a városi rivális előtt.

Ugyanakkor nem csak előre, hanem hátra is kell figyelnie a milánói gárdának, hiszen a bajnoki versenyfutás korántsem kétszereplős az idén. Sőt, éppen ez adja a mai meccs igazi pikantériáját: a Roma szerepe a bajnokságban.

Jobban belegondolva nagyon furcsa, sőt, meglepő, hogy amikor a bajnoki vetélkedésről van szó, mindenki a Milan, Inter, Juventus hármast említi első sorban, de talán még a hektikusan szereplő, jelenleg épp 7. Napolit is többen említik esélyesként, mint a Romát. Pedig a Roma játéka és szereplése nagyon szépen összeállt mostanra, és bár a meglepő pofonok az ő játékukban is benne vannak (0-4 a Napoli, 1-4 az Atalanta ellen), összességében stabilan, magabiztosan gyűjtögetik a pontokat. A Roma reflektorfény nélkül menetelve jelenleg 3. a tabellán, és egy mai győzelemmel utolérhetné kék-fekete riválisát.

A Roma tehát abszolút megérdemli, hogy elkezdjünk róluk bajnoki esélyesként beszélni, és ha sikerül ma két vállra fektetniük az Intert, talán végre meg is fogják kapni az őket megillető figyelmet. Csendes esélyesből valódi favorittá léphet elő a Roma – persze csak egy győzelem esetén.

Ha viszont az Inter tudja elvinni a 3 pontot az Olimpicoból, fordított lehet a képlet, a Roma leszakadhat, sőt, akár az Atalanta-Juventus páros mögé kerülhet vesztett pontok tekintetében.

Ugyanakkor ha a közös múltat vesszük alapul, szinte borítékolható a döntetlen: a két csapat utolsó 5 egymás elleni meccse egyaránt döntetlennel ért véget, ebből két meccset rendeztek meg az Olimpicoban, a mai összecsapás helyszínén.

A Roma utoljára 2016 októberében tudta hazai környezetben megverni az Intert, az akkori főszereplők közül Dzeko ma is kezdő, Banega már rég nem az Inter játékosa, de az akkor döntő öngólt vétő Icardi sem fog ma szerepet játszani.

A hazaiaknál Zaniolo, Pedro, Mirante, Calafiori és Fazio sérültek, Spinazzola viszont visszatér a kezdőbe. A kék-feketéknél az egy hónapra kidőlt D’Ambrosio az egyetlen komoly hiányzó, Romelu Lukaku ugyanakkor visszatért a csapatba szerdai padozása után.

A hivatalos kezdők:

ROMA (3-4-2-1): Pau Lopez – Mancini, Smalling, Ibanez – Karsdorp, Villar, Veretout, Spinazzola – Pellegrini, Mkhitaryan – Dzeko

INTER (3-5-2): Handanovic – Skriniar, De Vrij, Bastoni – Hakimi, Barella, Brozovic, Vidal, Darmian – Lukaku, Lautaro Martinez