Serie A, 17. forduló – szombati kedvcsináló

Szerző: scribacchino


serie-a-logo

Parádésnak ígérkező meccs Beneventoban, megtippelhetetlen csörte Genovában és megsebzett, hiányzókkal teli Milan – 3 mérkőzéssel jelentkezik a Serie A aktuális fordulójának mai játéknapja.

Gólparádé Beneventoban?

A Benevento-Atalanta meccsel rajtol el a játéknap 15:00-tól, és könnyen lehet, hogy ez lesz egyben a nap legszórakoztatóbb mérkőzése is. Inzaghi csapata szorgalmasan gyűjtögeti a pontokat mostanság, legutóbbi 5 bajnokiján 10-et is begyűjtött. Lapaduláék múlt héten kis híján megtréfálták a Milant, a Cagliarinak azonban már nem volt ellenszere a bátor támadójátékra – meg kell persze jegyezni, hogy több ízben nagy szerencséje volt a Boszorkányoknak a szárdok elleni meccsen, mert a védelmük továbbra is nagyon sebezhető.

Ezt használná ki délután a bajnokság második legtöbb gólját jegyző csapata, amely Gomez kálváriája ellenére parádésan teljesít az elmúlt hetekben. Gasperini együttese, bár majdnem féltávnál csupán 7 ponttal gyűjtött többet aktuális ellenfelénél, végre megtalálta tavalyi formáját, és könyörtelen a kapu előtt. Mellettük szól ezen kívül az is, hogy a Benevento több fontos játékosát, köztük Letiziát is nélkülözni kényszerül, míg náluk csak Pasalic sérült.

Zsinórban 5 döntetlen után nyernének Mihajlovicék

Igen gyenge formában várhatja a Bologna a Genoa elleni találkozót: Mihajlovic együttese 7 meccse képtelen győzni. A szerb mester szerint erről Fortuna és a játékvezetők is tehetnek, és ebben azért rejlik némi igazság, mindenesetre a tréner igyekezett megnyugtatni a szurkolókat: győzni mennek ma a Luigi Ferrarisba. A csapat rengeteg hiányzóval indult útnak, 7 sérültje/fertőzöttje mellett egy eltiltottja is van Svanberg személyében.

A Genoa szokásához híven idén is a legvégsőkig a bennmaradásért küzdhet majd. Pocsék helyezése ellenére a Grifone az elmúlt fordulókban azért egyértelműen a javulás jeleit mutatta, hiszen megverte a Speziát, döntetlenre kényszerítette a Laziot, és csak nagyon szoros meccsen maradt alul a Sassuolo vendégeként. A csapat egyébként idén egyetlen alkalommal tudott nyerni otthon, pont annyiszor, mint a Bologna idegenben, igazi ki-ki meccsre van így kilátás a 18:00-kor kezdődő találkozón.

Kulcsfontosságú pillanathoz érkezett a Milan szezonja

Mint ismert, a Rossoneri fájdalmas vereséget szenvedett a címvédőtől szerdán, melynek köszönhetően egyetlen ponttal vezeti már csak a tabellát. Pioli együttese 7 játékosát, köztük Calhanoglut is nélkülözheti majd a késő esti meccsen, és bár Ibra újra a többiekkel edz, ma szinte biztosan nem láthatjuk még a pályán. Nem kérdés, a csapatnak óriási szüksége van a három pontra és az első hely megtartására a szezon féltávjánál, főleg, hogy a mögöttük tanyázó Inter-Roma páros egymással néz farkasszemet vasárnap. Bár a kiesőhelyen lévő Torino ideális ellenfél lehet ebben a helyzetben, nagy butaság lenne leírni a Bikákat.

A vendégek 4 meccse veretlenek, múlt héten pedig nagyon fontos pontot szereztek a Napoli vendégeként. Giampaolo mester először tér majd vissza volt csapata stadionjába menesztése óta, és állítása szerint egyáltalán nem fél a listavezetőtől annak ellenére sem, hogy a milánóiak már bizonyították: jól teljesítenek kulcsembereik hiányában is.