A Milan és a Napoli “otthonról”, a Roma Argentínából igazolhat

Szerző: Benedicto


Bár a hétközi forduló után máris nyakunkon a hétvégi meccsek, a bajnoki versenyfutás, ahogy azt megszokhattuk, nem csak a pályán, hanem a tárgyalóasztalok mellett is dől el.

Ennek fényében Itália klubjai is igyekeznek arra felhasználni a januári időszakot, hogy csapatuk keretét minél inkább megerősítsék, és alkalmassá tegyék a szezon hajrájára.

Talán nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy a nagycsapatok közül mindegyikre ráférne helyenként az erősítés, a listavezető Milan, a csendes üldöző Roma, valamint a csodás meccsekre és érthetetlen vereségekre egyaránt képes Napoli pedig könnyen lehet, hogy meg is teszi az első lépéseket efelé.

Olasz értesülések szerint a Milan a Torino középpályásával kezdené az erősítéseket, így a ma este Milan-Torino összecsapás arra is remek alkalmat kínál majd, hogy a vezetők Soualiho Meite esetleges klubváltásáról tárgyaljanak.

A 26 éves francia középpályás 2018-ban 11,5 millióért érkezett a Granatához, most viszont mindössze ennek nagyjából felére értékeli őt a mértékadó Transfermarkt, olcsó és viszonylag stabil megoldást jelenthet tehát a Rossoneri középpályás-gondjaira. Persze mivel Olaszországról van szó, talán senkit nem lep meg: a Milan opciós vételi joggal venné őt kölcsön jelenlegi munkáltatójától.

Szintén “házon belül” nézett erősítés után a Napoli is. A 6. helyen álló Partenopei a tőlük mindössze 4 ponttal lemaradó Verona egyik erősségét, Mattia Zaccagnit nézte ki, sőt, a hírek szerint meg is egyeztek már a 25 éves középpályással. Igaz, az erősítés elvileg inkább a jövőnek szól, Zaccagni ugyanis jó eséllyel a szezon végén teszi majd át a székhelyét a Stadio Diego Armando Maradonába.

A többek között a Roma, a Milan és a Lazio által is kiszemelt Zaccagniért a calciomercato.com értesülései szerint nagyjából 13 milliót fizetnek Gattusoék.

A Roma ugyanakkor nem csak Olaszország, de Európa határain is túlról szerezhet új hátvédet, a TNT Sports jelentése szerint ugyanis a Farkasok közel állnak hozzá, hogy megszerezzék a River Plate jobbhátvédjének, Gonzalo Ariel Montielnek az aláírását.

A 24 esztendős, hatszoros argentin válogatott játékos a River saját nevelése, 108 meccsen viselhette már a klub mezét. A bordó-sárgák novemberben kinevezett sportigazgatója, Tiago Pinto már a Benficához is szerette volna őt megszerezni, most pedig meglehetősen jutányos áron, 7 millió euróért csaphat le rá a Giallorossi.

Az eredeti jobbhátvéd posztja mellett jobbszélsőként és középhátvédként is bevethető Montiel az értesülések szerint a Libertadores-kupa január végi döntője után teheti át a székhelyét az olasz fővárosba.