Az egyik szemünk nevet, a másik zokog

Szerző: Fan Gusto


Az egyik nevet, hiszen a 2020/21-es Bajnokok Ligája szezon tegnap lezáruló csoportküzdelmeiből a Juventus a Barcelonát megelőzve, a katalánok otthonában meggyőző játékot mutatva, a Lazio az utolsó pillanatig kiélezett küzdelemben, végül csoportmásodikként, az Atalanta pedig saját tündérmeséjét tovább írva az idei kiírás egyik legerősebb kvartettjéből kvalifikálta magát a legrangosabb európai kupasorozat egyenes kieséses szakaszába.

A másik viszont sír, sőt, zokog, az Inter miatt. És most a könnyeinkkel foglalkozunk, méghozzá a számok tükrében. A milánói kék-feketék immáron zsinórban harmadik alkalommal buktak el a legjobb 16 kapujában, ráadásul úgy, hogy mindannyiszor jókora esélyt szalasztottak el. Ezúttal a Shakhtar Donyeck bizonyult túlságosan nagy falatnak.

A taktikai mélyelemzés, a játékosok nem megfelelő használata, az elhibázott átigazolási politika helyett mi most a statisztikák mögé bújva csupán tényeket, adatokat közlünk, méghozzá Antonio Conte kapcsán. (szerk.: megfordult a fejünkben, hogy kérdéseket teszünk fel, de aztán eszünkbe jutott, hogyan kelt ki magából Conte a Shakhtar elleni meccs után egy neki nem tetsző kérdésre reagálva; „Gondolkodjatok, mielőtt feltesztek egy kérdést!”)

Gyakran hangoztatják, hogy az Inter vezetőedzője nem képes áttörést elérni a Bajnokok Ligájában. A statisztikák pedig éppen ezt támasztják alá.

Az olasz szakvezető a Chelsea és az Inter élén az elmúlt 15 BL meccséből csupán háromszor hagyta el győztesen a pályát, mindháromszor az Inter edzőjeként. (Inter 2 – 0 Borussia Dortmund, Slavia Praha 1 – 3 Inter, Borussia Monchengladbach 2 – 3 Inter)

Ezek voltak a fénypontok a hat döntetlen és a hat vereség mellett.

A Juventusos időszakát is idevéve Conte teljes Bajnokok Ligája mérlege a következőképpen fest:

12 győzelem, 11 döntetlen, 11 vereség.

Legtovább a 2012/2013-as idényben jutott Antonio Conte az akkori Juventusával, akkor a végállomást a negyeddöntőben a Bayern Munchen jelentette.