“Nem szabad lebecsülnünk a csoportunkat” – Mancini

Szerző: Benedicto


Ahogy arról mi is beszámoltunk, tegnap este kisorsolták a 2022-es katari világbajnokság selejtezőcsoportjait. Az Azzurri egy első ránézésre kellemes csoportba került, Roberto Mancini szövetségi kapitány viszont óvatosságra int.

A Squadra Azzurra Svájc, Észak-Írország, Bulgária és Litvánia ellen próbálhatja meg feledtetni a legutóbbi vb-selejtező csúfos kudarcát, és kvalifikálni magát a sok szempontból rendhagyó katari tornára. A csoport győztese kvalifikálja magát a világbajnokságra, míg a csoportmásodik pótselejtezőn vehet részt.

“Nem szabad lebecsülnünk a csoportot. Svájc a második legnehezebb ellenfél, akit kaphattunk.” – nyilatkozta Mancini a Sky Sport Italia-nak.

“Nagyon jól szerepelnek a nagy csapatok ellen, bár persze valószínűleg ők sem lesznek boldogok, hogy minket kaptak ellenfélnek.”

“Amikor összecsapunk majd velük, pontosan tudni fogjuk, hova akarunk eljutni. Mindenesetre ez egy csapdákkal teli csoport lesz, egy pillanatra sem téveszthetjük majd szem elől a végső célunkat.”

Mancini a jövő nyárra halasztott Európa-bajnokságról is beszélt, sőt, igen konkrét célokat fogalmazott meg.

Azért utazunk jövőre az Eb-re, hogy megnyerjük azt. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű, és szerencsére is szükség lesz hozzá, de ez a célunk. Erős és kiegyensúlyozott csoportunk lesz, de sok jó játékossal dolgozhatok együtt, és sokakat figyelünk még.”

“Májusban értékeljük majd a helyzetet és meghozzuk a döntéseket, remélve, hogy nem lesznek sérülések. Azért megyünk az Európa-bajnokságra, hogy főszereplők legyünk és megpróbáljuk megnyerni.”