Inzaghi szerint a Lazio történelmet írhat ma este

Szerző: Benedicto


Sorsdöntő meccsre készül ma este a Bajnokok Ligájában a Lazio: a Sasok hazai pályán harcolhatják ki a továbbjutást a Brugge ellen.

A boldogsághoz a Lazionak egy döntetlen is elegendő lenne, amivel extrém esetben akár még csoportelsők is lehetnének – ez utóbbira persze egy mai győzelemmel valamivel nagyobb sanszuk lenne.

A Lazio veretlen még idén a BL-ben (egyetlen olasz csapatként), néhány hete Belgiumban döntetlent játszottak az odavágón, így minden esélyük megvan ma a kvalifikációra. A rómaiak 20 éve nem jutottak be az egyenes kieséses szakaszba a Bajnokok Ligájában, edzőjük, Simone Inzaghi szerint pedig történelmet írhat ma este a csapata.

“A holnapi meccs olyan lesz, mint egy döntő. Az elmúlt években sok ilyen döntőt játszottunk, és mindig jól teljesítettünk. Reméljük, hogy ez történik holnap is.” – fogalmazott Inzaghi a tegnapi sajtótájékoztatón.

Ez a meccs bekerül majd a klubunk történelemkönyvébe. Húsz év telt el azóta, hogy utoljára eljutottunk a legjobb 16-ig.”

“Arra fogom kérni a srácokat, hogy tiszta fejjel játszva hozzák ki magukból a legtöbbet annak tudatában, hogy képesek vagyunk legyőzni a Brugge-t.”

“Úgy gondolom, már eddig is a várakozásokon felül teljesítettünk, de komolyan hiszek benne, hogy képesek vagyunk továbbjutni. Más esetben az öt meccsen szerzett 9 pont már elég lenne ehhez.”

“Ezek a srácok rengeteg örömet okoztak nekem az elmúlt 4,5 évben. 90 perc maradt hátra, tiszta fejjel játszunk majd, azzal a tudattal, hogy erős csapat vagyunk.”

Inzaghi ugyanakkor megerősítette, hogy Vedat Muriqi és Senad Lulic biztosan kihagyják a mai meccset, ugyanakkor bízik benne, hogy Joaquín Correa és Patric is bevethetőek lesznek.

A Lazio-Brugge találkozó 18:55-kor veszi kezdetét.