Sok minden El-dőlhet – Európa-liga előzetes

Szerző: Benedicto


Sikeresnek mondható fordulót zártak az olasz csapatok a Bajnokok Ligájában: két győzelem mellett két döntetlen volt a mérleg. Miközben a Juventus már biztosan továbbjutott, és harcban van a csoportelsőségért, addig az Atalanta és a Lazio továbbjutó helyről várhatja az utolsó kört, az Inter pedig a gyenge kezdés után továbbra is bizakodhat a továbbjutást illetően.

Az említettek után ma a második számú európai kupasorozatban vitézkedőkön a sor, a Milan, a Napoli és a Roma számára is El-dőlhetnek a lényeges kérdések.

Milan – Celtic

18:55-kor a Milané lesz a főszerep. A bajnokságban remeklő Rossoneri az El-ben is jól kezdett, de két sima győzelme után oda-vissza pontot vesztett a Lille ellen. Pioliék így is továbbjutó helyen állnak, de a franciák mögött egyelőre csak második helyen vannak.

A Rossoneri ma este a meglepően gyengén szereplő Celticet fogadja, és ha győznek, valamint a Lille is megveri a Sparta Prahát, bebiztosítják továbbjutásukat. De nem lenne rossz eredmény ilyen esetben a csehek győzelme sem, hiszen így a csoport élére ugorhatna a milánói gárda.

Pioli dolgát nem könnyíti meg, hogy legnagyobb sztárja, Ibrahimovic sérülés miatt nem játszhat ma este, hasonlóan Rafael Leaohoz és Musacchiohoz. A skótoknál ugyanakkor jóval több hiányzó neve került fel a kimaradók listájára, összességében kötelező győzelem elé néz ma a Rossoneri.

Roma – Young Boys

Itália másik két képviseltje 21:00-s kezdettel lép pályára. Kényelmesebb helyzetből egyértelműen a Roma várhatja a mai találkozót, a Farkasok ugyanis azzal, hogy oda-vissza lesimázták a Cluj-t, már bebiztosították továbbjutásukat a csoportból, ma pedig könnyen bebetonozhatják magukat a csoport első helyére is.

Ehhez még egy döntetlen is elég lenne ma este a 2. helyen álló Young Boys ellen, ugyanis az odavágón Svájcban 2-1-re nyerni tudtak Dzekoék, így egy remivel megmaradna a 3 pontos különbség a két csapat között, az egymás elleni eredmény pedig a Giallorossinak kedvezne. Persze nyugodtan tehetjük ennél magasabbra a lécet, hiszen a Roma papíron toronymagas esélyese a mai összecsapásnak.

Hiányzók mindkét oldalon vannak, a hazaiaknál főleg Zaniolo, Mancini és Santon hiányozhatnak majd. A Romát ráadásul a javítás vágya is alaposan fűtheti, hiszen bár remek formában voltak, a Napoli elleni csúfos 4-0-s zakó hétvégén lezárta 5 meccses győzelmi sorozatukat.

AZ Alkmaar – Napoli

Szintén a továbbjutásért játszik ma a Napoli is. Gattuso tanítványai a fent említett elsöprő győzelemmel hangoltak a találkozóra, a Maradona emlékéért is küzdő délieknek pedig ma este is megvan minden esélyük a sikerre.

A Napoli annak ellenére vezeti csoportját, hogy mai ellenfelüktől az első körben kikaptak hazai pályán. A revansra nem is kínálkozhatna ennél jobb – és fontosabb – alkalom, hiszen ha nyerni tud ma Hollandiában a Napoli, szintén biztosíthatja továbbjutását (sőt, ha a Rijeka meglepné a Real Sociedadot, még az első hely is eldőlhetne ma).

Ha viszont nem sikerülne nyerniük a kékeknek, pokoli helyzetben találhatnák magukat, ugyanis könnyen lehet, hogy 3. helyről kellene nekivágniuk az utolsó, Sociedad elleni hazai meccsnek.

Gattuso nem számíthat Hysaj, Rrahmani és Osimhen játékára, akik közül főleg a nigériai gólfelelős távolléte lehet fájó pont, de hétvégén Insigne, Mertens és Politano is góllal jelezték: továbbra sincs gond a támadópotenciállal.

Az AC Milan – Celtic és az AZ – Napoli meccseket a Digi Sport 1, a Roma – Young Boys találkozót pedig a Sport 2 közvetíti élőben.