„Pirlonak időre van szüksége” – Lucescu

Szerző: Fan Gusto


A mostanában nem a legszebb arcát mutató Juventus a Dinamo Kijevet fogadja ma este a Bajnokok Ligája ötödik fordulójában. Az már a mostani játéknap előtt biztossá vált, hogy a Zebrák továbbjutnak a bivalyerősnek azért nem nevezhető „G” jelű négyesből, az egyetlen kérdés az, hogy elsőként vagy másodikként teszik meg ezt.

Na meg persze adott a másik nagy kérdés is, mi lesz a Juventusszal Pirloval a kormánykeréknél? Nos, az együttes ukrán ellenfelének trénere nem kételkedik.

„A Juventus két szinte azonos minőségű kezdő tizenegyet ki tudna küldeni a pályára” – fogalmazott Mircea Lucescu, a kijeviek vezetőedzője a meccs előtti sajtótájékoztatón.

„A Juvénak most időre van szüksége, hogy elsajátítsa Pirlo futballról alkotott elképzeléseit, de én biztos vagyok benne, hogy hamarosan megoldásokat találnak, a játékosok képességei pedig a pályán is megmutatkoznak.”

„Cristiano Ronaldo puszta jelenléte is felrázza a társakat, ez az, amit egy ilyen nagy bajnok jelenléte jelent. Önmizalmat ad a csapatnak, ami most létfontosságú.”

„Voltak problémáik, mint mindenki másnak, szurkolók nélkül pedig nehéz játszani, de ha átlendülnek a holtponton, a Juventus ismét főszereplő lesz Olaszországban és Európában egyaránt.” – zárta mondandóját a román szakvezető.

Mint ismert, Lucescu jól ismeri a Serie A-t, ő volt az, aki a Brescia edzőjeként először játszatta Andrea Pirlot a Serie A-ban.

A történelmi találkozó, amelyen a Bajnokok Ligája történetében először dirigál majd női játékvezető, ma este 21 órakor kezdődik.

A ma esti mérkőzés várható kezdőcsapatai:

Juventus (4-4-2): Szczesny; Demiral, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro; Chiesa, Bentancur, McKennie, Ramsey; Morata, Ronaldo

Dynamo Kiev (4-2-3-1): Bushchan; Kedziora, Popov, Zabarnyi, Mykolenko; Andriyevskyi, Shaparenko; Tsygankov, Shepelev, De Pena; Verbic

Referee: Frappart (FRA)