Gasperini: „A büntető mindent megváltoztatott”

Szerző: scribacchino


Gasperini értékelt az Atalanta meghökkentő veresége után.

Az Atalanta, bár a meccs jelentős részében fölényben játszott, kínos vereségbe szaladt bele tegnap este a Verona házigazdájaként.

Gasperini az alábbiakat mondta a meccsről:

„A Verona nagyon keveset tett, de pont eleget ahhoz, hogy kihasználják az előttük adódó lehetőségeket. Sok helyzetet alakítottunk ki, de aztán elkezdtünk fáradni, a COVID miatt ráadásul kevesebb opció állt rendelkezésünkre, és elöl nem voltunk elég élesek.

A Verona nehéz ellenfél, támadnak, és a pálya minden részét nyomást gyakorolnak az ellenfélre. Ettől függetlenül uraltuk a mérkőzést, és a kapujukhoz szegeztük őket egészen a tizenegyesig, ami megváltoztatta a meccset.

Az eredménnyel nem vagyok elégedett, hiszen nagyszerű lehetőséget szalasztottunk el, a teljesítményünkkel azonban nagyon is elégedett vagyok. A csapat egy bizonyos pontig azt játszotta, amit játszania kell.”-értékelt Gasperini.

Az olasz mester kitért mentoráltjára, Ivan Juricra is, aki először győzte őt le tegnap este:

„A kezdés előtt csak pár szót váltottunk, majd később megbeszéljük a dolgokat. Nem tudom, hány meccset játszottunk eddig egymás ellen, de most nyert először, a lehető legváratlanabb pillanatban. Örülök a sikerének.”

Football Italia