“Ronaldo és Ibrahimovic jobb játékossá tettek engem is” – Immobile

Szerző: Benedicto


Nem indult könnyen az új szezon Ciro Immobile számára. A Lazio gólfelelőse parádés tavalyi mutatói után idén egy meccset eltiltás, hármat pedig koronavírus-fertőzés miatt volt kénytelen kihagyni.

A tavalyi év Aranycipőse ennek ellenére igencsak kezd formába lendülni, hiszen 8 tétmeccsen 7 gólt szerzett már az új idényben. Remekül sikerült visszatérése a Bajnokok Ligájába is: a Dortmund elleni első meccsen egy, a tegnapi, Zenit elleni összecsapáson két gólt szerzett.

Jól mutatja Immobile fontosságát a csapaton belül, hogy amikor a válogatott gólgyáros pályára léphetett a sorozatban, a Lazio mindkétszer nyert, amikor viszont nem lehetett ott a csapatban, mindkétszer csak döntetlenre futotta a Sasok erejéből.

Immobile a tegnapi dupla után érthetően elégedetten nyilatkozott, elmondása szerint mindent megtett csapata győzelméért.

“Amikor focizok, mindig gyereknek érzem magam, így amikor nem lehetek ott a csapattal, kétszer annyira dühös vagyok. Mindent megtettem ma a pályán, hozzá akartam járulni a csapat jó teljesítményéhez, segíteni akartam a társaimnak, akik remekül teljesítettek az elmúlt időszakban.”

“Ismerem azoknak a játékosoknak a nevét, akik ennek a klubnak és az olasz futballnak a legendái, szóval ilyen nevek között látni magamat egy igazi álom. Minden dicsőségen megosztozok az edzőmmel és a csapattársaimmal, mert nekik köszönhetően tudom a legjobbamat nyújtani.”

Immobile tavaly öldöklő küzdelmet folytatott a gólkirályi címért Cristiano Ronaldoval, ami saját bevallása szerint hatalmas lökést adott saját teljesítményének is.

“Amikor olyan bajnokok csatlakoznak a Serie A-hoz, mint Cristiano Ronaldo, az engem is motivál, hogy még feljebb toljam a határaimat, és megnézzem, mire is vagyok képes valójában. Ugyanez igaz Zlatan Ibrahimovicra is, hiszen most közelről figyelhetem meg ezeket a nagyszerű csatárokat, akik még ebben a korban is sorra döntenek meg rekordokat.”

“30 éves vagyok, de még mindig nagyon fiatalnak érzem magam, és remélem, hogy legalább olyan sokáig lehetek majd csúcsformában, mint Ibra!

Tegnapi győzelmével a Lazio két fordulóval a csoportkör vége előtt 4 ponttal vezet a 3. Brugge előtt, valamint csak egyetlen egység választja el őket a listavezető Dortmundtól.