Muntari gólját és a Liverpoolt sajnálja, Pirlo elengedését nem – Galliani interjú

Szerző: Benedicto


Igen, már megint a régi lemez: amikor már kezdenénk azt hinni, hogy feledésbe merül, valamelyik fél rendre újra előkapja a kalapjából Sulley Muntari gólját. Igen, azt a bizonyos gólt…

Ezúttal Adriano Galliani, a Milan korábbi sportigazgatója nyilatkozott többek között a hírhedt találatról is a Libero-nak. A legendás sportvezető hosszú karrierjének legnagyobb csalódásairól beszélt, Muntari góljával kapcsolatban pedig valóságos esemény-lavinát is felvázolt.

“Meg kellett volna adniuk azt a gólt, és akkor mi lettünk volna a bajnokok. A történelem megváltozott volna. A szezon végén eladtuk Ibrahimovicot és Thiago Silvát, két nagy bajnokot, akik akkor is a legmagasabb szinten játszottak.”

“Ha akkor másképpen alakultak volna a dolgok, ők a Milannál maradtak volna, és leigazoltuk volna melléjük Carlitos Tevezt is, aki így végül a Juventushoz szerződött. Vele zsinórban három bajnoki címet nyertünk volna.” – a pillangó-effektust nem Galliani találta fel véletlenül?

A jelenleg a Monza felvirágoztatásán ügyködő transzferguru pályafutása másik legfájóbb emlékeként cseppet sem meglepő módon a 2005-ös, isztambuli BL-döntőt említette.

“Hihetetelen meccs volt. Hat percet leszámítva domináltunk a meccs egészében, és még ez is belefért volna, ha nem érvénytelenítik jogtalanul Andrij Shevchenko gólját les miatt.”

“Előfordul az ilyen, de Isztambul maradt a másik nagy fájdalmam, még akkor is, ha két évvel később megnyertük a kupát. A Liverpool megérdemelte volna azt a győzelmet, de Pippo Inzaghi góljaival mi nyertünk.”

Bár Galliani rengeteg komoly transzfert ütött nyélbe az évek során, sokaknak mégis az az első emlékük vele kapcsolatban, hogy 2011-ben hagyta a rivális Juventushoz szerződni Andrea Pirlot. Galliani szavai alapján ezt a döntést nem bánja utólag, ennek ellenére egyetért vele, hogy nem lett volna szabad elengedni a karmestert.

“Az ő sorsa előre elrendeltetett. Amikor nyáron megláttam, hogy kinevezték a Juventus U23-as csapatának élére, rögtön mondtam neki, hogy nemsokára vezetőedző lesz. Három nappal később ki is nevezték.”

“Korán engedtük őt elmenni a Milantól, de más dolgokat jobban sajnálok a karrieremből.”